Στην Κίνα το μυστηριώδες τρένο του Κιμ; (βίντεο)

Τις φήμες ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στην Κίνα και είχε επαφές με τον ομόλογό του στο Πεκίνο πυροδότησε το πράσινο τρένο με τα 21 βαγόνια και τα σκούρα παράθυρα που εμφανίστηκε την Δευτέρα στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ο λόγος αυτού του συνειρμού προέρχεται από την συνήθεια των προηγούμενων ηγετών της Βόρειας Κορέας να ταξιδεύουν με ένα παρόμοιο τρένο.

Ο,τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα για το μυστηριώδες αυτό τρένο προέρχεται από αναφορές υπηρεσιών πληροφοριών, μαρτυρίες αξιωματούχων που τους επιτράπηκε να ταξιδέψουν με αυτό παλιότερα, αλλά και ελάχιστο υλικό από τα κρατικά ΜΜΕ της Β. Κορέας.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 90 βαγόνια υψηλής ασφάλειας στη διάθεση του ηγέτη της χώρας, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικο δημοσίευμα του 2009, επί ημερών του πατέρα του σημερινού προέδρου, Κιμ Γιονγκ Ιλ, που επικαλούνταν απόρρητες πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτό, τρία τρένα χρησιμοποιούνται κάθε φορά που ταξιδεύει ο ηγέτης της Β. Κορέας. Εκείνο που προπορεύεται, το τρένο του προέδρου και ένα τρίτο με επιπλέον σωματοφύλακες και προμήθειες.

Κάθε βαγόνι είναι αλεξίσφαιρο, κάτι που σημαίνει ότι κάνει πιο αργά τα τρένα, εξαιτίας του βάρους. Εκτιμάται ότι η μέγιστη ταχύτητα που πιάνουν είναι μόλις 60 χλμ. την ώρα. Την εποχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ, 100 αξιωματούχοι ασφαλείας επέβαιναν στο προπορευόμενο τρένο, που έκαναν έρευνες στους σταθμούς για βόμβες και άλλες απειλές, ενώ δοκίμαζαν και την ασφάλεια των γραμμών. Επιπλέον, στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τα τρένα.

Σε όλη τη Β. Κορέα είχαν κατασκευαστεί 20 σιδηροδρομικοί σταθμοί για αποκλειστική χρήση από τον πρόεδρο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του 2009. Φημολογούνταν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ φοβόταν τα αεροπλάνα και για αυτό ταξίδευε με τρένο, που είχε τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και πολυτέλειες.

«Μπορείς να παραγγείλεις οποιοδήποτε πιάτο ρωσικής, κινεζικής, κορεατικής, γιαπωνέζικης και γαλλικής κουζίνας», είχε γράψει ο Κονσταντίν Πουλικόφσκι, Ρώσος αξιωματούχος που είχε ταξιδέψει με τον Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011, σε επίσκεψή του στη Ρωσία. Ο τότε ηγέτης της Ρωσίας επέμενε να υπάρχουν ζωντανοί αστακοί και άλλες φρέσκες λιχουδιές, ενώ το τρένο διέσχιζε τη Σιβηρία. Επιπλέον, του έστελναν βαρέλια με κρασί Μπορντώ και Βουργουνδίας, από το Παρίσι, σύμφωνα με τον Πουλικόφσκι. Οταν βαριόταν, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ καλούσε ένα γκρουπ γυναικών που του τραγουδούσαν στα κορεατικά και τα ρωσικά.

tvxs.gr, βίντεο: The Guardian

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί