Πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

Σειρά Πασχαλινών δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνουν τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου. Αναλυτικότερα:

 

1η Δημοτική Κοινότητα:

 

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγ.Τριάδας

 

  • Τετάρτη 28/03/2018 και ώρα 10:30΄π.μ

Θα πραγματοποιηθεί ευχέλαιο και  θα δοθούν κάρτες πασχαλινές χειροποίητες από την ομάδα του Τμήματος.

 

  • Πέμπτη  29/03/2018 και ώρα 09:30΄π.μ

Σε συνεργασία με το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο θα γίνει το βάψιμο πασχαλινών αυγών.

 

2η Δημοτική Κοινότητα:

 

1.ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ ΚΑΤΣΑΜΠΑ:

 

    • Την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ.,  ομάδα Εργοθεραπείας θα επισκεφτεί τον Παιδικό Σταθμό Αγίας Αικατερίνης όπου, από κοινού μικροί και μεγάλοι, θα παρασκευάσουν «Λαζαράκια».
    • Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώρα 10:00 π.μ., ομάδα μελών θα υποδεχτεί στο χώρο του Κέντρου (Δ/νση: Αγησιλάου 4) ένα τμήμα της Δ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Θα πραγματοποιηθεί βαφή πασχαλινών αυγών με παραδοσιακό τρόπο και ταυτόχρονα θα γίνει αναφορά και συζήτηση για τα πασχαλινά έθιμα.

 

Την ίδια μέρα στις 11.30 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί η πασχαλινή γιορτή του Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Πασχάλιους Ύμνους, ομιλίες και ποιήματα από τα μέλη. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διατεθούν πασχαλινές κατασκευές στους παρευρισκόμενους.

 

2.ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ ΠΟΡΟΥ :

  • Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πασχαλινή γιορτή του Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Πασχάλιους Ύμνους, ομιλίες και ποιήματα από τα μέλη. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διατεθούν πασχαλινές κατασκευές στους παρευρισκόμενους.

 

    • Την Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, ομάδα Εργοθεραπείας σε συνεργασία με το τμήμα Β. Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, θα επισκεφτούν το γηροκομείο ΗΡΑ

 

3η Δημοτική Κοινότητα:

 

ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Τάλως

 

  • Την Πέμπτη 29-03-2018  στις 10.00 π. μ. ομάδα μελών της Εργοθεραπείας σε συνεργασία με τον ΣΤ’ ΚΕΠΑ να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Γηροκομείο «Παναγία Γοργοεπήκοος» (στην περιοχή μας) για να κάνουν τα Λαζαράκια.

 

 

  • Την Παρασκευή 30-03-2018 στις 10.00 π. μ. η ίδια ομάδα θα επισκεφθεί το ΣΤ’ ΚΕΠΑ για να διδάξουν στα παιδιά ήθη και έθιμα του Πάσχα. Η Ομάδα Δημιουργικής έκφρασης της Εργοθεραπείας θα μοιράσει στα μέλη του Κέντρου  πασχαλινές κάρτες που έχουν φτιαχτεί από τις κυρίες της ομάδας.

 

Την  Κυριακή 01/04/2018  στις 11.30 π.μ θα γίνει  το παιδικό πασχαλινό εργαστήρι.

 

ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Δειλινών

 

Την Τρίτη 27-03-2018 στις  09:30 π.μ. στο χώρο του Κέντρου θα γίνει κατασκευή πασχαλινών καρτών από την ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης και την Eργοθεραπεύτρια του κέντρου .

 

Την Τετάρτη 28-03-2018 στις 10:00π.μ. στα πλαίσια του προγράμματος “Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των γενεών” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σε συνεργασία με το 33o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (περιοχής Δειλινών) στο χώρο του σχολείου, όπου  θα κατασκευασθούν πασχαλινές κάρτες, από τα παιδιά καθώς και από την ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης του κέντρου σε συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και την Eργοθεραπεύτρια του Κέντρου.

 

Την Πέμπτη 29-03-2018 στις 09:30 π.μ. στο χώρο του Κέντρου, θα γίνει κατασκευή πασχαλινών καρτών από την ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης και την Εργοθεραπεύτρια του κέντρου  σε συνεργασία με τον Ξενώνα Αλκυονίδα(Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης), στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο υπηρεσιών.

 

Την Παρασκευή 30-03-2018 στις 10:00π.μ. στα πλαίσια του προγράμματος “Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των γενεών” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ,σε συνεργασία με το Ι’ΚΕΠΑ ,στο χώρο του παιδικού σταθμού, όπου μικροί και μεγάλοι θα  πλάσουν τα παραδοσιακά λαζαράκια σε συνεργασία με την ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης, την Εργοθεραπεύτρια του κέντρου , την Νοσηλεύτρια του κέντρου, καθώς και με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.

 

Την Μ. Τρίτη  03-04-2018 στις  09:30 πμ.  στο χώρο του Κέντρου  θα γίνει το βάψιμο των πασχαλινών αυγών με τον παραδοσιακό τρόπο από την  ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης και την Εργοθεραπεύτρια του κέντρου.

 

Την Μ. Τετάρτη 04-04-2018 στις 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινή εκδήλωση  στο χώρο του Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ομιλία, αναφορά εθίμων και στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινές λαμπάδες, κάρτες και κόκκινα αυγά τα οποία  είναι προσφορά από την ομάδα αλληλοβοήθειας του κέντρου .

 

4η Δημοτική Κοινότητα:

 

ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Μασταμπά

 

Την Τετάρτη  28/3/2018 στις 10:00 π.μ  ομάδα ωφελουμένων κυριών του  κέντρου μας θα επισκεφτεί το 54ο Δημοτικό για να ζυμώσουμε μαζί με τα παιδιά δυο τάξεων τα παραδοσιακά Λαζαράκια.

 

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας

 

  • Την Τρίτη 27/3/18  στις  10:00 π.μ ,θα  πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο παιδικό σταθμό “Ροδομηλιά” , με τα μέλη της επιτροπής του πρ/τος, των ομάδων Ζαχαροπλαστικής, Χορωδίας & Θεάτρου του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-ΑΠΗ και μετα Ηλικιωμένοι & παιδιά, θα ανταλλάξουν εμπειρίες και βιώματα για το Πάσχα, φτιάξουν κουλουράκια, τα γνωστά «Λαζαράκια» και θα τραγουδήσουν τα κάλαντα του Λαζάρου αναβιώνοντας το έθιμο. Θα βάψουν αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο δηλ. με φυτικές βαφές (κρεμμυδόφυλλα…). Η ομάδα Θεάτρου θα παρουσιάσει τα μοιρολόγια της Παναγίας και όλοι μαζί θα τραγουδήσουν πασχαλινά τραγούδια.

 

  • 2) Την Πέμπτη 29/03/18 στις 10:30 πμ., θα πραγματοποιηθεί η Πασχαλινή Γιορτή στο χώρο του Κέντρου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ευχέλαιο, τα μοιρολόγια της Παναγίας, και απαγγελία Πασχαλινών ποιημάτων…

 

ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

 

  • την Δευτέρα 26/3/2018  στις 8:45 π.μ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ε δημοτικό όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τα ήθη και τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

  • Την Τετάρτη 28/3/2018 στις 10:00 π.μ  θα πραγματοποιηθεί ευχέλαιο στο χώρο του Κέντρου . και θα ακολουθήσει ομιλία από τον καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Λίλη Ιωάννη , με θέμα « Η θέση της Μ. Εβδομάδος στη Ζωή της Εκκλησίας».

Η ομάδα χορωδίας και μέλη του Κέντρου θα απαγγείλουν ποιήματα και θα ακουστούν ύμνοι των Ημερών. Θα συμμετέχουν μαζί μας μέλη από το Πτωχοκομείο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού . Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν διακοσμημένες κατασκευές και νηστίσιμα Εδέσματα από την ομάδα ζαχαροπλαστικής και τα μέλη.

  • Την Μ. Παρασκευή 6/04/2018  στις 6.30 μ μ.  ομάδα χορωδίας υπό την δ/νση του μουσικού της κ. Γκερεδάκη Γεωργίου, θα ψάλλουν τα εγκώμια στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα (Βενιζέλειο Νοσοκομείο).

 

Δημοτική Κοινότητα Ν. Αλικαρνασσού

 

ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Ν. Αλικαρνασσού

 

  • Τετάρτη 28/03/2018 και ώρα  09:00 πμ. Θα πραγματοποιηθεί η Πασχαλινή εκδήλωση  στο χώρο του Κέντρου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ευχέλαιο που θα τελεστεί από  τους Ιερείς της ενορίας του Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί