Anadolu: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επισύρουν οι πράξεις των στρατιωτικών

Δικαστική πηγή, σύμφωνα με την οποία οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη κατηγορούνται για αδικήματα που επισύρουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών, επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Anadolu, συνεχίζοντας τον πόλεμο προπαγάνδας.

Το τουρκικό πρακτορείο φιλοξενεί τις πληροφορίες δικαστικής πηγής σε δημοσίευμα που αφορούσε την νέα απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής τους, καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στο τέλος του δημοσιεύματος το Anadolu αναφέρει πως οι δύο Έλληνες κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη βορειοδυτική Τουρκία, χρησιμοποιώντας σε εισαγωγικά τη λέξη ακούσια.

Οι δικηγόροι των ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν σήμερα, Τρίτη, εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης αλλά ο εισαγγελέας απεφάνθη αρνητικά με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία – ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Με βάση το σκεπτικό, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Hurriyet και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι οι έλληνες στρατιωτικοί «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι».

Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.

Επί της σημερινής αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης, ένσταση αναμένεται να καταθέσουν αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι συνήγοροί τους.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί