Το Μαξίμου θα ζητήσει επανεξέταση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα

Την επανεξέταση όλων των κρίσιμων διατάξεων του σχεδίου νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα αναμένεται να ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες,  από το Μέγαρο Μάξιμου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας αποτελεί ένα πρώτο σχέδιο, στο οποίο δεν έχουν συμπεριληφθεί πολλές από τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν κατά την κατάρτισή του.  Ως εκ τούτου, από το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζονται να ζητήσουν την επανεξέταση όλων των κρίσιμων διατάξεων.

«Ο νόμος είναι εγκληματικός για τα ζώα» τονίζουν οι τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, όπως αναφέρουν σε ψήφισμα, το οποίο έχει περισσότερες από 19.000 υπογραφές στήριξης. Επισημαίνουν επίσης ότι το σχέδιο «στερείται κάθε επιστημονικής προσέγγισης και καταργεί όποια πρόοδο σημειώθηκε στην προστασία των ζώων τις τελευταίες δεκαετίες, γυρίζοντας την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Σημαίνει την επιστροφή της ευθανασίας σε μαζική κλίμακα, χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης από φιλοζωικό φορέα και χωρίς τη θέσπιση επιστημονικών κριτηρίων αποδεκτών από την επιστημονική κοινότητα».

Μάλιστα, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εξέδωσε και αναλυτική ανακοίνωση των προβληματικών σημείων του σχεδίου και, ούτε λίγο ούτε πολύ, το χαρακτηρίζει «σοκαριστικό», επισημαίνοντας ότι καταδικάζει τα ζώα και γεμίζει τους δρόμους με περισσότερα αδέσποτα.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί