‘Καμπάνα’ σε δήμο της Κρήτης για τον τραυματισμό ανηλίκου

Το ποσό των 180.000 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλλει ο Δήμος Ιεράπετρας  σε οικογένεια το παιδί της οποίας το 2011 σε ατύχημα με πτώση που συνέβη στο Δ.Δ. Μαλών υπέστη σοβαρά προβλήματα υγείας.
Την απόφαση χρηματικής αποζημίωσης  έλαβε το 3ο τριμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.
Πιο συγκεκριμένα τώρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του hxonews.gr,  το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2011 όταν το ανήλικο τότε παιδί που βρισκόταν στο χωριό της μητέρας του για διακοπές , έπαιζε μαζί με άλλα κοντά στο Πνευματικό Κέντρο στο Δ.Δ. Μαλλών. Εξαιτίας της παράληψης τοποθέτηση καγκελων ως οφειλόταν σύμφωνα με τον γενικό οικοδομικό κανονισμό,  το παιδί,  έπεσε σε βάθος τεσσάρων μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και ακόμη και σήμερα να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Την υπόθεση χειρίστηκαν από πλευράς της οικογένειας  του παιδιού το δικηγορικό γραφείο  Γιώργου και Μαρίνας Αθανάτου.
Από πλευράς Δήμου δεν αποκλείεται να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης η οποία ωστόσο έρχεται να αναδείξει την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων οικοδομικής έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ατυχήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί