Ποδοσφαιρική ομάδα… γιαγιάδων!

Η ηλικία δεν μπόρεσε να αποτελέσει εμπόδιο για την 60χρονη, Ραμουτέ Καρταβιτσιένε από τη Λιθουανία, που δημιούργησε μια ποδοσφαιρική ομάδα από γιαγιάδες, και δηλώνει εξαιρετικά υπερήφανη που το ποδόσφαιρο, κατάφερε να ενώσει τρεις γενιές της οικογένειάς της.

Είναι το κεντρικό πρόσωπο, που επέλεξε η UEFA αυτό το μήνα, στο πλαίσιο της καμπάνιας #EqualGame, μέσω της οποίας η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, επικεντρώνεται σε έναν παίκτη από μία από τις 55 χώρες – μέλη της, που θα αποτελέσει παράδειγμα ότι η αναπηρία, η θρησκεία, η σεξουαλικότητα, η φυλή και το κοινωνικό υπόβαθρο δεν αποτελούν εμπόδια στο να παίζει κάποιος ποδόσφαιρο και να το απολαμβάνει.

«Το ποδόσφαιρο είναι μια στρογγυλή μπάλα, αλλά είναι σε θέση να κάνει πολλά», ανέφερε στην ιστοσελίδα της UEFA η Ραμουτέ Καρταβιτσιένε, μια 60χρονη γιαγιά από τη Λιθουανία που είδε το ποδόσφαιρο, να ενώνει την οικογένειά της.
 
«Το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά  κάτι ισχυρό. Στην οικογένειά μας, κατάφερε να ενώσει ακόμα και τρεις γενιές: εγγόνια, παιδιά και γιαγιά. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που παίζουμε μπάλα μαζί και έχουμε γίνει μια ενωμένη οικογένεια», πρόσθεσε.

Η Ραμουτέ έχει το ποδόσφαιρο στην καρδιά της και το εμπνεύστηκε από τα εγγόνια της. Το άθλημα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικογενειακή ζωή, με συνέπεια να την οδηγήσει στη δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας από γιαγιάδες στην πόλη της Λιθουανίας, Κετουραβακιάι, περίπου 170χλμ. από την πρωτεύουσα Βίλνιους.

«Θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και το κάναμε. Όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά, ο προπονητής μου είπε: Τι κάνεις εδώ; είσαι γυναίκα», θυμήθηκε η Ραμουτέ, που για 29 χρόνια υπηρέτησε ως αστυνομικός, μέχρι την συνταξιοδότησή της. Ένας άλλος προπονητής, ο Μαρτίνας Καρπαβίτσιους, έδωσε τότε στην Ραμουτέ την ιδέα να δημιουργήσει μια ομάδα από γιαγιάδες. «Δεν ήταν δύσκολο για εμένα, έτσι δημιούργησα μια ομάδα.

Αρχίσαμε να παίζουμε και στη συνέχεια όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονταν να απολαύσουν την ομάδα μας. Ολο και περισσότερες γιαγιάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Τους έλεγα: ελάτε μαζί μας, δημιουργήστε τη δική σας ομάδα και θα συναντηθούμε στο γήπεδο».

Η UEFA, αναφέρει πως, η επιθυμία της να δείξει πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι μια δύναμη για καλό και να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή, ταιριάζει με την πεποίθηση του προέδρου της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφερίν, ότι το ποδόσφαιρο ξεπερνά τις διαφορές και δίνει στους νέους και τους ηλικιωμένους λόγους να ονειρεύονται. «Η νέα μας καμπάνια #EqualGame αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί εξαιρετικό όχημα για τη μετάδοση βασικών αξιών της ποικιλομορφίας και της ένταξης. Και αποδεικνύει ότι είναι ένα παιχνίδι για όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, από τι είναι και από πού προέρχονται», είπε ο Τσεφερίν.

«Παρακολουθούμε το ποδόσφαιρο με ενθουσιασμό, συγκίνηση. Έχω εμπλακεί λόγω των εγγονών μου. Θέλω να τους δείξω να αναζητούν λύσεις αντί να εγκαταλείπουν τα πράγματα όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή. Νομίζω ότι είμαι μια ισχυρή γυναίκα. Η κόρη μου με ακολούθησε από την παιδική της ηλικία και έτσι έμαθε να είναι ισχυρή. Τα εγγόνια μου είναι υπερήφανα για εμένα και με ακολουθούν επίσης. Στην οικογένειά μας, όλες οι γυναίκες είναι ισχυρές, με ισχυρές προσωπικότητες. Φυσικά, μερικές φορές διαφωνούμε με τις απόψεις του άλλου. Μπορεί να είναι δύσκολο καθώς έχουμε ισχυρές απόψεις, ειδικά η κόρη μου και εγώ, αλλά σεβόμαστε τις προσωπικότητες και τις απόψεις του άλλου και έτσι βρίσκουμε λύσεις που ταιριάζουν σε όλους», συμπλήρωσε  η 60χρονη, Ραμουτέ Καρταβιτσιένε.

Πρακτορείο Sport

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί