Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα (φωτο)

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, που ξεκίνησαν στις 7:21 το πρωί της Κυριακής, με τις 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την παιάνιση του εωθινού από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 8.00 έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ακολούθησαν η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα εκτελέσθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού. Αργότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 11.00 ξεκίνησε και λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε η παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και άλλων επισήμων.

Στις 19:41 θα εκτελεσθούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την ίδια ώρα θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί