Επέμβαση του ΓΕΣ σε αθλιότητα φαντάρων με σκυλί (βίντεο)

Την παρέμβαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκάλεσε βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το πρωί της Κυριακής και στο οποίο εμφανίζονται δύο οπλίτες να βασανίζουν ένα σκυλί.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ «το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Ο χρόνος και η τοποθεσία της λήψης του βίντεο δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα που δημοσίευσε το απόσπασμα, το θλιβερό περιστατικό, κατά πληροφορίες, συνέβη πριν από 4 μήνες σε στρατόπεδο των Γιαννιτσών.

Καμμένος: Να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές

Την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο.

«Το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη», ανακοίνωσε νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί