Το χωριό τους πολλοί αγάπησαν, τον αρχοντοχωριατισμό ουδείς …

Του Απόστολου Λουλουδάκη

Μπορεί να αποτελεί άραγε πρώτη είδηση η ομιλία ενός Περιφερειάρχη σε ένα ακροατήριο 30 ατόμων (επιστρατευμένων για τις τηλεοπτικές ανάγκες ) στην πρωτεύουσα της χώρας για ένα τόσο σοβαρό θέμα?
Η ομηρεία της χώρας στα δεσμα του πολιτικαντισμού και των επικοινωνιακών παιγνιδιων δεν λέει να τελειώνει παρά τα δεινά που έχει συσσωρεύσει .
Ένας πολιτικός παράγοντας με σοβαρη παρουσία στα τοπικά δρώμενα τις τελευταίες δεκαετίες ανακαλυψε μετά από μια τοση μεγάλη διαδρομή και συναλαγες με τους μηχανισμούς εξουσίας την ύπαρξη των σπουδαίων πράγματι ερευνητικών και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτωνστην Κρήτη  ,το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο μπορεί να δομηθεί μια βιώσιμη οικονομία με προοπτική και διεθνή ακτινοβολία ,την ανάγκη δυναμικής παρουσίας της Κρητης στον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου στα πεδία των επιστημών και της καινοτομίας .Επι τέλους σε αυτο τον τόπο δεν υπάρχει ίχνος αυτογνωσίας και συνειδησιακου υποβάθρου του πολιτικού προσωπικού που ευθύνεται για το αναπτυξιακό ελειμα , τις στρεβλώσεις και την απορρύθμιση της κοινωνικοοικονομικής ζωής της Κρητης .
Ο δημόσιος χώρος απαξιώνεται καθημερινά (Αμερικανική βάση, Ξένια Καρτερου , Αρχαιολογικοί χώροι ,οδικό δίκτυο κτλ) ,το περιβάλλον που διασυνδέεται η παραγωγή με την επιστήμη και την έρευνα παραμένει τριτοκοσμικό ,η πολιτική κουλτούρα της εξαπάτησης της κοινής γνώμης από τα διαπλεκόμενα συστήματα των εξουσιών συνεχίζει να καλλιεργεί την σύγχυση και να εμποδίζει την κοινωνία και την οικονομία του νησιού να βρει τον ρυθμό της .
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δημοσίευμα απεικονίζουν μια πραγματικότητα ,που  συμβολίζει την απομόνωση από την κοινωνία του πολιτικού παραγοντισμού που γιγάντωσαν τα συστήματα της κομματοκρατίας .
Μια πολυδιαφημισμένη <<βαρυσήμαντη >>ομιλία στην πρωτεύουσα που ζουν και δραστηριοποιούνται χιλιάδες Κρήτες ,ενός εκπροσώπου κορυφαίου θεσμού που εμπλέκει στην συνδιοργάνωση και ανώτατα εκπαιδευτικα ιδρύματα και με πεδίο αναφοράς ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, συγκινεί μόνο ένα τόσο μικρό ακροατήριο ,καταδεικνύει ότι η κοινωνία δεν διαθέτει αποθέματα υπομονής και αντοχών να σπαταλά πλέον για την προβολή και την ανέλιξη των παραγοντίσκων που ανέδειξε η εποχή της γενικευμένης χρεωκοπιας …….
Η απόσταση του σοβαρού με την γραφικότητα στην περίπτωση όλο και μικραίνει …..
Η έλλειψη γνώσης, η απώλεια της υποστύλωσης από τους φθαρμένους κομματικούς μηχανισμούς, η έλλειψη μνήμης  οδηγούν στην καταστροφή …..
Χρειάζεται πολλή απελπισία ,απογοήτευση ,δυσαρέσκεια για να γίνονται τέτοια λάθη …..

Το χωριό τους πολλοί αγάπησαν τον αρχοντοχωριατισμό ουδείς …..

Ο Απόστολος Λουλουδάκης είναι μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και μέλος του δημοτικού συμβουλίου Χερσονήσου

 

Δείτε επίσης

Ο Σταύρος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως… (εικόνες)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί