Κρητικοί έφτιαξαν το καλύτερο Burger του κόσμου! (φωτογραφίες & βίντεο)

Περήφανη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα έκανε μια ομάδα Χανιωτών που συμμετείχε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge) εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και κατάφερε να διακριθεί για το καλύτερο μπέργκερ, ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 21 Μαρτίου 2018. Στον διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή και διαγωνίστηκαν δώδεκα (12) ομάδες από δώδεκα χώρες: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Νότια Αφρική, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά με μία ομάδα που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της επιχείρησης Meating ΑΒΕΕ, που διατηρεί επιχείρηση κρεοπωλείου, στον Πλατανιά Χανίων. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο κ. Λεωνίδας Μαθιουλάκης, κρεοπώλης τρίτης γενιάς και ιδιοκτήτης της επιχείρησης Meating ΑΒΕΕ, που λειτουργεί από το 1949.

Ο διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων και ποτών IFEX, 20-21-22 Μαρτίου, στο Μπέλφαστ, που είναι μια μεγάλη και εξελισσόμενη επαγγελματική έκθεση, η οποία ειδικεύεται και στον τομέα κρέατος.

Οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους 3 ώρες και 15 λεπτά για να επεξεργαστούν μισό μοσχάρι, μισό χοιρινό, ένα αρνί και 5 κοτόπουλα.Νικήτρια ήταν η ομάδα που κατάφερε να διαχειριστεί με τον πιο ευφάνταστο, καινοτόμο και ταυτόχρονα ορθολογικό τρόπο τα παραπάνω τέσσερα είδη κρέατος, προσδίδοντάς τους υπεραξία.

Η Ελληνική ομάδα που οργάνωσε ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης αποτελείται από 6 άτομα. Τον Γιάννη Καζά, ιδιοκτήτη επιχείρησης εξοπλισμού κρεοπωλείων και foodstylist της MeatingGreece, τον μάγειρα με ειδίκευση στις κοπές του κρέατος Νίκο Βρεττό, τον Ευθύμη Σκαράκη, εργαζόμενο στη Meating ΑΒΕΕ, τον Burrjia Sidrit ή Σήφη, επίσης εργαζόμενο στην ίδια επιχείρηση και τον Παναγιώτη Μαριόλη, που εργάζεται στον τομέα του κρέατος από το ’91 και έχει ενταχθεί πρόσφατα στο δυναμικό του κρεοπωλείου.Η ομάδα προπονήθηκε κατ΄ εξακολούθηση τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις οδηγίες του διαγωνισμού και με τη βοήθεια δύο καταξιωμένων Ελλήνων chef, του Ιωσήφ Πετρώφ και του Ιωσήφ Αποστολάκη.

Πρόκειται για την ομάδα του Χανιώτη Κρεοπώλη Λεωνίδα Μαθιουλάκη, ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της αποστολής. Ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης διατηρεί τη δική του επιχείρηση κρεάτων (Meating ΑΒΕΕ) στον Πλατανιά.Η βράβευση και η απονομή πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Χαρά, περηφάνια, ικανοποίηση και συγκίνηση είναι τα συναισθήματα των διαγωνιζομένων που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις δημιουργίες τους και που έκαναν για μια ακόμη φορά γνωστά τα Χανιά σε όλο τον κόσμο!

Ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης επισημαίνει: » Η αποστολή μας στο Μπέλφαστ τελείωσε επιτυχώς με δυο βραβεία: φτιάξαμε το καλύτερο burger του ΚΟΣΜΟΥ και κάναμε την δεύτερη καλύτερη εκτίμηση κρέατος ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους παγκόσμιους κρεοπώλες. Το τραπέζι μας πήρε παρά πολλά θετικά σχόλια και συγχαρητήρια παγκοσμίως. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκομίσαμε δίπλα σε βαριές στη βιομηχανία χώρες κρέατος μας δίνει μια μεγάλη ευθύνη και επιθυμία να τα εφαρμόσουμε στη χώρα μας. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συνεργάτες που μας βοήθησαν και σε όλους όσους μας στήριξαν. Θα τα πούμε στην πατρίδα!»

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί