Κραυγή Ηρακλειώτισσας με κινητικά προβλήματα: Απαιτώ να κυκλοφορώ σε όλα τα σημεία που μπορούν όλοι οι πολίτες – Είναι δικαίωμα, όχι χατήρι!

Με ηχηρή ανάρτησή της στο Facebook, η ΑΜΕΑ συμπολίτισσά μας, κ. Γεωργία Ξημεράκη, μιλάει για τα προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζει στο Ηράκλειο.

Όπως η ίδια αναφέρει ο δήμος είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει υποδομές για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους χώρους της πόλης, καθώς η ίση μεταχείριση των πολιτών, δεν θα πρέπει να λαμβάνει χώρα μόνο στα δημοτικά τέλη, αλλά και στα δικαιώματα.

Μάλιστα, η κ. Ξημεράκη πρόκειται να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.00.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση της κ. Γεωργίας Ξημεράκη:

Ηράκλειο : Η πόλη που ζω περπατώ τρόπος του λέγειν. Η πόλη που λαμβάνω ίσης μεταχείρισης. Ας σας πω εγώ πως βιώνω την ίση μεταχείριση. Ίση μεταχείριση έχω στα δημοτικά τέλη. Εκεί όντως έχω ίση μεταχείριση. Δεν παραπονιέμαι καλώς συμβαίνει αυτό αφού κάπως ο δήμος πρέπει να μαζέψει χρήματα για να χρηματοδοτεί τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει στους δημότες. Δεν έχω μόνο υποχρεώσεις σαν δημότης έχω και απαιτήσεις. Άπαιτώ να κυκλοφορώ σε όλα τα σημεία που μπορούν όλοι οι πολίτες. Και το απαιτώ γιατί είναι δικαίωμα και όχι χατήρι. Σε αυτό το δικαίωμα μου έχω 2 εμπόδια 1. Το δημο-κρατος και η έλλειψη χρημάτων λένε για υποδομές αλλά αυτό δεν είναι το θέμα το 2ό εμπόδιο είναι οι ασυνυδειτοι πολίτες που με άπειρες δικαιολογίες που αν αρχίσω να απαριθμώ θα γράψω βιβλίο , παραβιάζουν τις ράμπες. Της μόδας κατά τη γνώμη μου έχει γίνει η έκφραση *ο Έλληνας δεν έχει παιδεία *
Εγώ νόμιζω έχει βρεθεί η απόλυτη δικαιολογία να συνεχιστεί αυτή η ασχήμια και συγχρόνως είναι όλοι καλά με τη προσωπική τους συνείδηση μιας και εξαιρούνται όλοι τον εαυτό τους . Η παιδεία δεν αποκτάτε ούτε με την επιφοίτηση του άγιου πνεύματος ούτε με φαρμακευτική αγωγή αποκτάτε με εκπαίδευση. Τα παιδιά έχουν το χρόνο να εκπαιδευτούν και οι επόμενες γενιές θα είναι καλύτερες. Τι θα γίνει όμως με τους σημερινούς οδηγούς? Η δική μου πρόταση είναι να μπουν πινακίδες συμανσης Ρ60 στις ράμπες όπως ο νόμος ορίζει στο άρθρο 10 του κοκ που σημαίνει το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο και αφαίρεση πινακιδων . Δεν με αφορά η κομματική ταυτότητα κανενός σας, όλοι όμως έχετε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο μακρινό ή κοντινό που αδυνατεί να χαρεί αυτή τη πόλη ρωτήστε το γιατί τότε θα σας λυθεί η απορία γιατί δεν κυκλοφορούν ανάπηροι σε αυτή την πόλη
Καλω όσους έχουν αγανακτήσει να βοηθήσουν ενδεικτικά και μόνο αναφέρω

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί