Δικαστήριο επέστρεψε δίπλωμα οδήγησης σε… νεκρό!

Δικαστήριο στο Ιάσιο της Ρουμανίας δικαίωσε έναν… νεκρό οδηγό, αποφασίζοντας να του επιστραφεί το δίπλωμα οδήγησης και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί, όσο ήταν ακόμη εν ζωή.

Τον Μάρτιο του 2017, οι ρουμανικές αρχές αφαίρεσαν το δίπλωμα του Βαλέριαν Βασίλιου και του επέβαλαν πρόστιμο περίπου 150 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα. Ο οδηγός προσέφυγε στα δικαστήρια, κέρδισε την πρώτη δίκη αλλά λίγες ημέρες αργότερα απεβίωσε.

Παρά τον θάνατό του, οι αστυνομικές αρχές της Ρουμανίας άσκησαν έφεση, με το εφετείο ωστόσο -σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης- να ακυρώνει όλες τις ποινές που είχαν επιβληθεί στον Βασίλιου, αποφασίζοντας να του επιστραφεί το πρόστιμο.

Αυτή δεν η πρώτη παράξενη απόφαση ρουμανικού δικαστηρίου αυτόν τον μήνα, καθώς την περασμένη εβδομάδα ένας Ρουμάνος πολίτης δεν κατάφερε να πείσει τη δικαιοσύνη πως… είναι ζωντανός.

Ο 63χρονος Κονσταντίν Ρελίου είχε κηρυχθεί νεκρός το 2016, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του, η οποία δεν είχε κανένα νέο του για πολλά χρόνια.

Καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί το πιστοποιητικό θανάτου, ο Ρελίου αναζητεί κάποιο νομιμό μέσο για να… επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί και να λάβει σύνταξη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί