Τουρκία: Όσα είπε η Μέρκελ για το Αφρίν αποτελούν στήριξη σε τρομοκράτες

Η κριτική της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία βασίζεται σε παραπληροφόρηση και τέτοιες δηλώσεις αποτελούν υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Τα όσα ανέφερε στην ομιλία της στη Μπούντεσταγκ η κ. Μέρκελ «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», σημειώνει η τουρκική διπλωματία. «Το βρίσκουμε βαθιά περίεργο ορισμένοι από τους συμμάχους μας να συνεχίζουν να βλέπουν τα γεγονότα μέσα από τα μάτια τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Η Τουρκία έχει ως στόχο να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα και να σώσει το Αφρίν από τους τρομοκράτες, επιστρέφοντάς το στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Προσκαλούμε τους συμμάχους μας να κάνουν μια πραγματική προσπάθεια να εγκατασταθεί η διαρκής ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Συρία σε στενό συντονισμό με την χώρα μας, αντί να βάζουν τον εαυτό τους σε θέση υποστηρικτή τρομοκρατικών οργανώσεων και να δέχονται τις καμπάνιες παραπληροφόρησης ενάντια στην Τουρκία», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Τετάρτη και μιλώντας στο κάτω σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου, η κ. Μέρκελ, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια στα νότια σύνορά της, καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν.

Η Τουρκία έχει αρχίσει από τις 20 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) επιχείρηση ενάντια στις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση λόγω των πολιτικών δεσμών τους με το παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Μολονότι οι YPG συνδέονται πολιτικά με το συριακό κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και όχι απευθείας με το PKK, τα δύο κόμματα αναγνωρίζουν ως πολιτικό και ιδεολογικό καθοδηγητή τους τον κρατούμενο από το 1999 στην Τουρκία Οτζαλάν, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε ισόβια.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί