Ο άνθρωπος που ενημερώθηκε από τη δικαιοσύνη πως έχει πεθάνει

Σε μια περίπτωση που θυμίζει καφκικό μυθιστόρημα, ένα ρουμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ένας 63χρονος πολίτης είναι νεκρός, παρά το γεγονός ότι αυτός εμφανίζεται ζωντανός και σε καλή φυσική κατάσταση στο δικαστήριο για να αποδείξει το αντίθετο.

Ο Constantin Reliu ζήτησε από το δικαστήριο της πόλης Barlad της Ρουμανίας να πάρει πίσω ένα πιστοποιητικό θανάτου που απέκτησε η σύζυγός του, αφού ο ίδιος πέρασε πάνω από μία δεκαετία στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν είχε επαφή με την οικογένειά του. Το δικαστήριο τον ενημέρωσε ότι ήταν πλέον πολύ αργά και θα έπρεπε να παραμείνει στα επίσημα χαρτιά νεκρός.

«Είμαι επίσημα νεκρός, αν και είμαι ζωντανός», δήλωσε αναστατωμένος σε τοπικά μέσα. «Δεν έχω εισόδημα και επειδή είμαι νεκρός, δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Ο Reliu εγκατέλειψε τη Ρουμανία για την Τουρκία το 1992, για να αναζητήσει δουλειά. Επέστρεψε στη χώρα το 1999 και φαίνεται ότι διέκοψε τότε κάθε επαφή με την οικογένειά του. Μετά από χρόνια σιωπής από τον αποξενωμένο σύζυγό της, η σύζυγος του Reliu έλαβε για τον ίδιο ένα πιστοποιητικό θανάτου.

Η ρουμανική εφημερίδα Adevarul μεταδίδει ότι η σύζυγος του Reliu είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο από το 1999 δεν είχε κανένα σημείο ζωής από τον σύζυγό της και είχε υποθέσει ότι είχε πεθάνει σε σεισμό, ενώ βρισκόταν στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Reliu πιστεύει ότι η σύζυγός του ζήτησε το πιστοποιητικό θανάτου προκειμένου να ακυρώσει το γάμο τους και να της επιτραπεί να ξαναπαντρευτεί.

Ο ίδιος θα μπορούσε να μην έχει μάθει ποτέ για το «θάνατό» του στην πατρίδα του, εάν δεν είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές νωρίτερα φέτος και απελαθεί εξαιτίας των ληγμένων του εγγράφων. Ο Reliu σχεδίαζε να ανανεώσει το διαβατήριό του στη Ρουμανία και να επιστρέψει στην Τουρκία, αλλά κατά την άφιξή του κρατήθηκε από αξιωματικούς μετανάστευσης που τον ενημέρωσαν ότι είχε πεθάνει το 2003.

Ο Reliu δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην Τουρκία και ότι έχει δημιουργήσει μια μικρή εταιρεία εκεί, αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια νομική μάχη για να ανακτήσει την ταυτότητά του και να αποκτήσει και πάλι διαβατήριο.

Ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου εξήγησε σε τοπικά πρακτορεία ειδήσεων ότι ο Reliu είχε απευθυνθεί πολύ αργά σε αυτό, γι’ αυτό και είχε χάσει την υπόθεση. Η απόφαση φαίνεται πως είναι οριστική και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αφήνοντας το Reliu σε ένα νομικό κενό άνευ προηγουμένου.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί