Κρήτη: Καταστροφές σε ελιές και καλλιέργειες – Θλίψη προκαλεί το καμμένο τοπίο (Φωτο)

Ένα γκρι τοπίο με παντού καμμένα και στάχτες.

Αυτή ήταν η εικόνα, που άφησαν πίσω τους, στις περιοχές που πέρασαν, οι φλόγες.

Παλαιά Ρούματα, Κακόπετρος Κάμποι και πολλές ακόμη περιοχές από τον Αποκόρωνα μέχρι την Κίσαμο, παραδόθηκαν στην καταστροφική μανία της πυρκαγιάς.

Οι φωτογραφίες από τον Κακόπετρο, είναι χαρακτηριστικές, της ζημιάς, που έγινε σε καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, έδωσαν τιτάνια μάχη σε πολλά μέτωπα, για να σώσουν σπίτια, ανθρώπους και καλλιέργειες, έχοντας να αντιμετωπίζουν εκτός από τις φλόγες και τον πολύ ισχυρό άνεμο, που αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο στο έργο τους.

Εικόνες καταστροφής και στους Κάμπους Κισάμου, όπου οι φλόγες έγλειψαν κυριολεκτικά τους τοίχους των σπιτιών και χρειάστηκε η συνδρομή των ΤΑΕ για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που κινδύνευσαν.

Σώθηκαν τα σπίτια στο Καλαμίτσι

Γλίτωσαν τα χειρότερα οι κάτοικοι στο χωριό Καλαμίτσι που για πολλές ώρες έβλεπαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από την πύρινη λαίλαπα.

Οι πυροσβέστες για μια ακόμη φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κατάφεραν να μην επιτρέψουν στην φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια μέσα στο χωριό. Η μανία της φωτιάς όμως έκαψε στο πέρασμα της δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες και ελαιόδεντρα.

Ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη από ολόκληρο το νησί ρίχτηκε στην μάχη με τις φλόγες. Συνολικά 20 πυροσβεστικά οχήματα και 40 πυροσβέστες επιχείρησαν για να περιορίσουν την φωτιά και τελικά το κατάφεραν. Μεγάλος αντίπαλος των πυροσβεστών ο καιρός και οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ.

 

Νωρίτερα η πυρκαγιά όπως φαίνεται και στην φωτογραφία είχε απειλήσει στάβλο με ζώα τα οποία όμως οι πυροσβέστες με υπερπροσπάθεια κατάφεραν να σώσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί