Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανέθεσε σύμβαση στη γραμματέα του Άδωνη Γεωργιάδη επί υπουργίας του! (έγγραφο)

Η Βασιλική Κατραβά, ιδιαιτέρα γραμματέας του Άδωνη Γεωργιάδη, έλαβε –επί υπουργίας του από το ΚΕΕΛΠΝΟ 10 χιλιάδες ευρώ για παροχή «συμβουλευτικών υπηρεσιών» στο e-Health forum 2014, η διοργάνωση του οποίου κατέληξε τελικά στη Λίνα Νικολοπούλου- Στουρνάρα, μέσω… του Άδωνη.

Μια νέα σύμβαση που συνθέτει το πάζλ αναφορικά με την ανάληψη της διεξαγωγής του πολυσυζητημένου συνεδρίου e-health forum 2014, που διοργάνωσε η “Mindwork Businness Solutions”, εταιρεία της κ. Λίνας Νικολοπούλου- Στουρνάρα, αποκαλύπτει σήμερα το Documentonews.gr Στη σύμβαση που υπογράφεται από τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ανατίθεται έναντι 10 χιλιάδων ευρώ στην Βασιλική Κατραβά, γραμματέα του Άδωνη Γεωργιάδη, το έργο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του e-health forum 2014, την περίοδο υπουργίας του κ. Γεωργιάδη. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως κοστοβόρο συνέδριο που με υπουργική απόφαση Άδωνη ανατέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για λόγους… «τεχνογνωσίας» κι όμως στη συνέχεια κατέληξε στα χέρια της κ. Στουρνάρα! Το γιατί στο ενδιάμεσο η γραμματέας του κ. Γεωργιάδη λαμβάνει 10 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για «συμβουλευτικές υπηρεσίες», όσο και για το ποιες ήταν αυτές οι υπηρεσίες, είναι ερωτήματα που θα περιμένουμε να μας τα απαντήσει ο ίδιος.

Στη σύμβαση αναφέρονται σαφώς οι αρμοδιότητες της κ. Κατραβά: «Σας αναθέτουμε το έργο του συντονισμού, διαχείρισης, ενημέρωσης και παρακολούθησης όλων των απαραίτητων ενεργειών σχετικά με την υλοποίηση της ως άνω προαναφερθείσας εκδήλωσης η οποία συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. (12-14 Μαΐου 2014). Το συγκεκριμένο έργο θα υποστηρίζει τον άμεσο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το γραφείο του υπουργού προκειμένου να γίνουν όλες οι προβλεφθείσες ενέργειες προετοιμασίας και υλοποίησης του e-health forum (υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης, αποδοχή χορηγιών, εγγραφές συνέδρων, αναθέσεις σε εταιρείες, υπογραφή συμβάσεων, ορισμό επιτροπής παραλαβής παραδοτέων).

Το eHealth Forum 2014, διοργανώθηκε τελικά από την Mindwork. Το έργο κόστισε 400.000 ευρώ, χωρίς όμως να γίνει διαγωνισμός αλλα ανάθεση έργου. Για να επιτευχθεί αυτό προωθήθηκε η συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διοργάνωση, επειδή ακριβώς το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εκτός ελέγχου του δημοσίου. Στη σύμβαση μεταξύ υπουργείου Υγείας και Mindwork ορίζεται ότι η αμοιβή της Mindwork θα καταβληθεί κατά ένα μέρος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τις χορηγίες και τις εγγραφές των συνέδρων. Τελικά το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέβαλε το 20-30% της αμοιβής. Ενώ όμως το κύριο μέρος της αμοιβής της Mindwork εξαρτιόταν από χορηγίες φαρμακευτικών, στη σύμβαση δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος γι’ αυτές παρά μόνο ότι η Mindwork θα υλοποιήσει το έργο με «ευσυνειδησία και συνέπεια». Για να οδηγηθούμε βέβαια εκεί χρειάστηκε υπουργική απόφαση του Αδωνη, ο οποίος ανέθεσε τη διοργάνωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή υποτίθεται ότι αυτό διέθετε εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνογνωσία. Ομως το ΚΕΕΛΠΝΟ μολονότι διέθετε την τεχνογνωσία, αναθέτει τη διοργάνωση στη Mindwork κι αφού πρώτα είχε φροντίσει να δώσει 10 χιλιάδες ευρώ στην ιδιαιτέρα του Άδωνη για… «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών». Καθένας μπορεί να εικάσει διάφορα για το ποιές ήταν αυτές οι «συμβουλευτικές υπηρεσίες» και αν ποτέ παρασχέθηκαν.

Η Βασιλική Κατραβά ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο, λόγω της εμπλοκής του ονόματός της στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς και για την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι και στο γραφείο της. Η κ. Κατραβά περιγράφεται ως η ενδιάμεσος των χρηματισμών που πραγματοποίησε ο Κωνστνατίνος Φρουζής στον Άδωνη Γεωργιάδη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κατάθεση: «Σε τρεις περιπτώσεις τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη και η ιδιαιτέρα γραμματέας του (Άδωνη) Βασιλική Κατραβά, εντός κίτρινων φακέλων, μια φορά εντός του ξενοδοχείου Λίντρα Μάριοτ όπου η ανωτέρω έλαβε το ποσό των 70.000 ευρώ, το οποίο προοριζόταν για την ανακαίνιση της οικίας του Α. Γεωργιάδη, και τις άλλες δύο φορές εντός του υπουργείου Υγείας, όπου έλαβε 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα περίπου».

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί