Τέσσερις μήνες φυλάκιση στον Τούρκο που πέρασε παράνομα τα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας

Ότι θέλει να πάει στα παιδιά του στη Σουηδία υποστήριξε ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και κατηγορείται ότι πέρασε παράνομα τα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας, στις Καστανιές.

Δείτε: Τούρκος πολίτης πέρασε τρέχοντας στην Ελλάδα από τις Καστανιές

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα ήταν μεθυσμένος. Το δικαστήριο του επέβαλε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ. Συμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος έχει κουρδική καταγωγή.

Ωστόσο, πριν από λίγο, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι ο άνδρας δεν είναι Κούρδος και ότι αυτή την ώρα, είναι στην Εισαγγελία.

Οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν, έλεγαν ότι τέσσερις Τούρκοι πολίτες σε κατάσταση μέθης προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Υπήρξαν πυροβολισμοί από την μεριά των Τούρκων στον αέρα για εκφοβισμό. Οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους πολίτες ακινητοποιήθηκαν, ενώ ο τέταρτος πέρασε τη συνοριακή γραμμή και βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Μόλις πέρασε τα σύνορα συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι περίπου 40 ετών. Είναι Τούρκος πολίτη, κουρδικής καταγωγής από τα Άδανα. Επάνω του έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι όμως και βίζα για να περάσει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τις πρώτες ώρες, οι Έλληνες αστυνομικοί ήταν αδύνατον να έρθουν σε κάποια συνεννόηση μαζί του καθώς παρέμενε σε κατάσταση μέθης. Οι αστυνομικοί περίμεναν απλά να… συνέλθει για να μπορέσουν να του πάρουν κατάθεση.

thrakinea.gr, newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί