Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

 

Συνεδριάζει το  Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

     Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –  Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

Γ. Απάντηση σε ερωτήσεις του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Σπυρόπουλου Γιώργου με θέμα:

α) Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υγείας στην πόλη της Χερσονήσου.

β) Έλεγχοι στα εισαγόμενα προϊόντα από την Τουρκία.

 

 

  1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1.1 Έγκριση 1ης Τροποποίησης Σχεδίου Δράσης ΠΚ/ΠΕ έτους 2018, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

 

 

 

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2.1 Τροποποίηση του Εγχειριδίου Διοικητικής Ικανότητας για Συγχρηματοδοτούμενα Έργα Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ηρακλείου.

 

  • (εισηγητής ο κος Ιωαννίδης Βασίλης Υπάλληλος της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ηρακλείου)

 

  1. 3. ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

3.1 Έγκριση σύναψης διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αμαρίου  για αντικείμενο τη διάθεση μηχανολόγου μηχανικού, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ρεθύμνης.

 

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα Λιονή Μαρία).

 

3.2 Έγκριση λύσης σύμβασης της μελέτης με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών   για την Πολεοδόμηση των οικισμών  Αχλιά – Αγ. Παντελεήμονας – Αγ. Φωτιά», σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 55353/13-3-2018 έγγραφο του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λασιθίου.

 

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου κα Πετράκη Πελαγία).

 

  1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

4.1 Έγκριση κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) των εργασιών του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΥΝΑΒΩΝ»,  Αναδόχου: «ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 47781/5-03-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ.

 

4.2 Έγκριση απευθείας αγοράς δύο (2) ακινήτων στην Κοινότητα Αστυρακίου, Δήμου Μαλεβιζίου για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ –ΤΥΛΙΣΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ ΕΩΣ ΚΟΜΒΟ ΑΣΤΥΡΑΚΙΟΥ», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΚ.

 

 – (εισηγητής των αριθμ. 4.1 & 4.2 θεμάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Ξυλούρης Νικόλαος).

 

  1. ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

5.1 Χαρακτηρισμός ή μη Αστικής Περιοχής εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Χανίων.

 

– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος).

 

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΣΩΝ

6.1 Έγκριση Προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου έτους 2018, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 211/15-01-2018 έγγραφο της Δ/νσης Δασών ΠΕ Ηρακλείου.

 

– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης).

 

6.2 Έγκριση Προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών της Δ/νσης Δασών Χανίων έτους 2018, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 557/18-01-2018 έγγραφο της Δ/νσης Δασών ΠΕ Χανίων.

 

– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης).

 

6.3 Έγκριση Προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών της Δ/νσης Δασών Λασιθίου έτους 2018, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 242/22-01-2018 έγγραφο της Δ/νσης Δασών ΠΕ Λασιθίου.

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη).

 

  1. Σχέση εργασίας Νομικού Συμβούλου ΠΕ Χανίων.

 

  • (εισηγήτρια η Νομική Σύμβουλος ΠΕ Χανίων κα Φουρναράκη Μαρία).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί