Σε συμπληρωματικές απολογίες καλούνται οι 9 Τούρκοι κουρδικής καταγωγής

Προθεσμία για να απολογηθούν συμπληρωματικά στις 16 Απριλίου ζήτησαν και έλαβαν από τον Εφέτη -Ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο, οι 3 από τους 9 Τούρκους Κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι 9 Κούρδοι κατηγορούμενοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι από τον περασμένο Δεκέμβριο, για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει τότε οι συνήγοροι τους, το κατηγορητήριο σε βάρος των εννέα κατηγορούμενων ήταν αόριστο καθώς δεν προσδιοριζόταν μεταξύ άλλων ποια είναι «η οργάνωση που είναι ενταγμένοι καθώς και ποιες ενέργειες τις αποδίδονται».

Οι κλήσεις σε συμπληρωματικές απολογίες που απέστειλε ο κ. Νικόπουλος αφορούν νέα στοιχεία που του διαβιβάστηκαν σύμφωνα με τα οποία «συνδέονται με το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C».

Οι Κούρδοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή και οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι που κρατούνται σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ωστόσο αναμένεται και αυτοί να ζητήσουν προθεσμία για τις συμπληρωματικές απολογίες τους.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές ζήτησαν την έκδοση τριών από τους κατηγορούμενους, αίτημα που απερρίφθη από το Συμβούλιο Εφετών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί