Ο Άδωνις υπέβαλε παραίτηση, αλλά ο Κυριάκος… ούτε καν να το συζητήσει!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν ακόμη το σκάνδαλο Novartis βγει στο φως της δημοσιότητας, με εκείνον όχι μόνο να μην την τη δέχεται, αλλά να στηρίζει την «προσωπική επιλογή του για την αντιπροεδρία του κόμματος», χωρίς καν να συζητήσει το θέμα… #Adonisexit.

Μπορεί λοιπόν οι αποκαλύψεις, τόσο για τις ημέρες και τα έργα του Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και για τις υπουργικές εξυπηρετήσεις και την ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε με τη Novartis, να είναι καθημερινές και να κάνουν την κυβέρνηση να αναρωτιέται γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζητάει την παραίτηση του αντιπροέδρου του, ο ίδιος ο Άδωνις αποκαλύπτει ωστόσο ότι ο γαλάζιος πρόεδρος τον στηρίζει γιατί… «ξέρει πολύ καλά τι έκανε στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας».

Δείτε επίσης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανέθεσε σύμβαση στη γραμματέα του Άδωνη Γεωργιάδη επί υπουργίας του! (έγγραφο)

Αυτά δηλώνει ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επιστολή που έστειλε σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», με τη συνοδεία ενός εξώδικου, έπειτα από τις αποκαλύψεις της για το πως «νομοθετούσε, κατ’εντολήν, του Mr Novartis – Κωνσταντίνου Φρουζή».

Στην επιστολή, ευχαριστεί λοιπόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (με το έψιλον… κεφαλαίο) κι αναφέρει συγκεκριμένα για την παραίτηση του, που πήγε στον κάλαθο των αχρήστων:

«Προς ενημέρωσή σας, εγώ πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα αμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου. Αυτή άλλωστε είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος λοιπόν δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Άλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμία από αυτές τις συκοφαντίες. Τον Ευχαριστώ για την Εμπιστοσύνη.».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης στην επιστολή του υπερασπίζεται και τα γαλάζια στελέχη που είχαν παραιτηθεί όταν είχε σκάσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ανταποδίδοντας στον Θοδωρή Ρουσόπουλο τη στήριξη που του παρείχε στην εσωκομματική κόντρα που ξέσπασε όταν ο Βαγγέλης Αντώναρος ζήτησε την παραίτηση της «προσωπικής επιλογής» του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Αλλωστε σήμερα μετά την αθώωση όλων όσοι φέρονταν ως εμπλεκόμενοι στο “σκάνδαλο Βατοπαιδίου”, που σημειωτέον έτρεχε ο ίδιος “δημοσιογράφος”, συνειδητοποιούμε όλοι πόσο λάθος ήταν τότε οι παραιτήσεις τους. Ο τότε αντίπαλος επέτυχε τον στόχο του και εξόντωσε πολιτικά όσους δεν συμπαθούσε και τελικά έριξε τον Κώστα Καραμανλή, ενώ η αθώωσή τους δεν έπαιξε ούτε σε μονόστηλο. Ας μην επαναλάβει η Παράταξή μας τα ίδια σφάλματα, διότι στο τέλος οι αντίπαλοί μας θα ξέρουν πώς θα απαλλάσσονται από την παρουσία όποιου τους ενοχλεί».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής δύο στελέχη της ΝΔ που «τόλμησαν» να στρέψουν τα βέλη τους κατά του Γεωργιάδη, η Κατερίνα Παπακώστα και και το ιστορικό στέλεχος της δεξιάς παράταξης Ευάγγελος Αντώναρος, είδαν την πόρτα εξόδου του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας τους πάντες να απορήσουν «Ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα; Ο Άδωνις η ο Κυριάκος;».

Χθες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «μετά και τις αποκαλύψεις για την κατά παραγγελία της Novartis νομοθέτηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, εάν του είχε απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να παραιτηθεί» κι ότι «ο κ. Μητσοτάκης με την πολυήμερη σιωπή του επιβεβαιώνει πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποχείριο του αντιπροέδρου της ΝΔ».

Ωστόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης, έδωσε χωρίς να το θέλει μία εξήγηση στο γιατί αυτή η επιμονή του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει τον αντιπρόεδρο του… Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης σε σημερινή του συνέντευξη, «εάν ο κ. Μητσοτάκης αποδεχόταν την παραίτηση θα ήταν σαν να βγάζει πόρισμα».

Και μια παραδοχή σκανδάλου δεν τον συμφέρει καθόλου… μέχρι τουλάχιστον να βγει το πόρισμα από την Προανακριτική Επιτροπή.

Έτσι αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis, όπως σημείωσε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πιθανό η συγκεκριμένη υπόθεση «να αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό του κόμματος».

«Δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε το μέιλ Φρουζή»

Στην επιστολή του προς την «Δημοκρατία», ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει επίσης ότι δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν έλαβε ποτέ το περιβόητο «Personal Note to MoH», δηλαδή το «προσωπικό σημείωμα προς τον υπουργό Υγείας», που βρέθηκε στον υπολογιστή του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σημείωμα της Novartis, με οικειότητα συνεργάτη αν όχι φίλου, ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να στέλνει τον Οκτώβριο του 2013, ένα «προσωπικό σημείωμα» στον τότε υπουργό Άδωνι, με το οποίο –ως νομοπλάστης – ζητά επιτακτικά τη διευθέτηση διάφορων θεμάτων αναφορικά με την πολιτική φαρμάκου, με φράσεις όπως «σε παρακαλώ να..» μέχρι «πρέπει να γίνει…». Αν διαβάσει κανείς το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 64, της 16ης Ιανουαρίου του 2014, στο οποίο δημοσιεύεται η υπουργική απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων τιμολόγησης φαρμάκων», διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των απαιτήσεων Φρουζή, περιλαμβάνεται στις σχετικές ρυθμίσεις.

Στην επιστολή του προς την εφημερίδα λοιπόν που κάνει τις παραπάνω αποκαλύψεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά:

«Διάβασα με έκπληξη το χθεσινό σας άρθρο που με αφορά. Ίσως εγώ να μην ήμουν απολύτως κατανοητός. Το σχετικό ανώνυμο κείμενο που συμπεριλαμβάνεται στη Δικογραφία δεν με αφορά. Δεν εστάλη σε μένα, δεν έχω παραλάβει ποτέ τέτοιο κείμενο από τον κ. Φρουζή. Αυτό σας είπα και στο τηλέφωνο. Δεν γνωρίζω ούτε εάν εστάλη σε κάποιον τρίτο, ούτε καν εάν έχει ποτέ σταλεί. Στο μέτρο που με αφορά πάντως και αφορά και στους ψηφοφόρους μου, η Νομοθεσία που ένα μήνα μετά κατέθεσα στη Βουλή ήταν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, όπως έχω επαρκώς εξηγήσει».

Όσον αφορά για τις σχέσεις πολιτικών με επιχειρηματίες, και τη φωτογραφία του στην πίτα του ΣΦΕΕ, δίπλα από τον χαμογελαστό Κ. Φρουζή, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει:

«Πρέπει να έχει επαφές ένας πολιτικός και Υπουργός με επιχειρηματίες; Απερίφραστα ναι είναι η απάντησή μου, και η επίθεση που δέχομαι και τώρα δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη. Για να υπηρετήσεις το Δημόσιο Συμφέρον θα κάνεις ό,τι χρειάζεται, διότι η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος».

Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί