Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα του Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού στο Κοκκίνη Χάνι

Η ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού:

Θέμα: Για τα προβλήματα του Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού στο Κοκκίνη Χάνι (Ηράκλειο)

Οι Σχολές του Υπουργείου Τουρισμού στο Κοκκίνη Χάνι Δήμου Χερσονήσου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επί σειρά ετών, τα οποία αντί να λύνονται καταλήγουν ολοένα να μεγαλώνουν.

Το κτίριο, στο οποίο στεγάζονται οι σχολές, όντας αρκετά παλιό, έχει σοβαρά προβλήματα που το καθιστούν άκρως ακατάλληλο για την ασφάλεια των σπουδαστών του, εκθέτοντάς τους καθημερινά σε κίνδυνο. Το πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις των σχολών, εξακολουθεί να υφίσταται παρά το κονδύλι των 70.000 ευρώ που ενέκρινε το Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για τις ανάγκες των σχολών.

Στο σοβαρό πρόβλημα των εγκαταστάσεων έρχεται να προστεθεί η ολοκληρωτική απουσία θέρμανσης στους χώρους που πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

Ακόμα μια βασική παροχή που στερούνται οι σπουδαστές, αποτελεί η επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η έλλειψη καθηγητών αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα της σχολής, καθώς για παραπάνω από 200 σπουδαστές, το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν ξεπερνά τα 12 άτομα, αριθμός που δεν επαρκεί στο να καλυφθούν οι ώρες διδασκαλίας.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και σε βασικές πρώτες ύλες, τις οποίες χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση οι σπουδαστές.

Σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές, είναι οι απαράδεκτοι όροι κάτω από τους οποίους πραγματοποιείται η πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση στα ξενοδοχεία γίνεται με τους ίδιους τους σπουδαστές να αξιοποιούνται ως το πιο φτηνό εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες, καθώς πληρώνονται μισθούς της τάξεως των 300 ευρώ για  εργασία που ξεπερνά πολλές φορές το 8ωρο και 5μερο.

Όλα αυτά τα προβλήματα οξύνονται σε συνθήκες, όπου τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν ότι τα έσοδα για τους ξενοδόχους και οι αφίξεις εξωτερικού για 6η συνεχόμενη χρονιά θα σημειώσουν νέο ρεκόρ.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

 

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευών του κτιρίου το οποίο στεγάζει τις Σχολές.
  • Να καλύψει τις βασικές ανάγκες θέρμανσης, εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και πρώτων υλών, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι Σχολές του Υπουργείου Τουρισμού.
  • Να αλλάξει ολοκληρωτικά το καθεστώς της πρακτικής των σπουδαστών.

 

 

Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Χρήστος Κατσώτης

Σταύρος Τάσσος

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί