Περικοπή μισθού σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο αποφάσισε η Βουλή

Ομόφωνα αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με ψηφοφορία δια εγέρσεως να κινηθεί η διαδικασία της μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά για τον αρχηγό και τους βουλευτές της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ακολουθώντας την πρόταση του προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αφορμή, η πρόσφατη αήθης επίθεση στον Μουσταφά Μουσταφά από τους δυο βουλευτές, οι οποίοι αποκάλεσαν τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, «τούρκο πράκτορα», αλλά και το «κάλεσμα» Μιχαλολιάκου από το βήμα της Βουλής στους μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καταδίκασαν τον μισαλλόδοξο, ρατσιστικό και προκλητικό λόγο και τις συμπεριφορές των βουλευτών της ΧΑ, ενώ συνηγόρησαν στην ανάγκη αυστηροποίησης του κανονισμού της Βουλής, επισημαίνοντας ότι στην δεδομένη συγκυρία όσα υποστηρίζουν ταυτίζονται με την πολιτική Ερντογάν.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τόνισε πως οι μουσουλμάνοι βουλευτές «θα πρέπει να τύχουν σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών».
«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συμψηφισμούς, να εθελοτυφουμε να δίνουμε άλλοθι και ασυλία σε αυτόν τον μίζερο και εμπαθή ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, εκτιμώντας ότι η στρατηγική έντασης αποσκοπεί στο να σπείρουν οι χρυσαυγίτες διχασμό, μίσος, εμφύλιες διαμάχες.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε, η καταγγελία του κ.Βούτση ότι παμμακεδονικές οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές εξώδικο, με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει», σχολίασε σχετικά ο κ.Βούτσης. 

Κατερίνα Κανάκη, stokokkino.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί