Νέο παραλήρημα χρυσαυγιτών για τις κυρώσεις εναντίον τους

Με ένα ακόμη υβριστικό παραλήρημα αντέδρασαν οι υπόδικοι χρυσαυγίτες Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος στην πρόθεση της Βουλής να τους επιβάλει κυρώσεις για τις χυδαίες εκφράσεις τους κατά μειονοτικών βουλευτών.

Τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά αμετανόητοι στην απολογία τους στην Ολομέλεια ενόψει της επιβολής ποινής μομφής εναντίον τους που αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Βουλή. Οι χρυσαυγίτες αναπαρήγαγαν μάλιστα για μία ακόμη φορά την επιχειρηματολογία Ερντογάν αμφισβητώντας την εθνική ταυτότητα των μειονοτικών βουλευτών και καταλογίζοντάς τους ότι «ενδύονται την τουρκική σημαία» και «λατρεύουν τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ». Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε, μάλιστα, χαμαιτυπείο την ελληνική Βουλή ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει Δυτική και Ανατολική Θράκη τασσόμενος δηλαδή υπέρ της εισβολής στην Τουρκία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία διεμήνυσε στους χρυσαυγίτες ότι ο «ναζιστικός λόγος» τους είναι καταδικασμένος. Όταν αντέδρασαμ, μάλιστα, οι χρυσαυγίτες η κυρία Χριστοδουλοπούλου τους καταλόγισε ότι εκφράζουν «χιτλερικό» λόγο και επικαλούνται ψευδεπίγραφα το Σύνταγμα.

Μπαλτάς: Οι χρυσαυγίτες συνηγορούν υπέρ του Ερντογάν

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αριστείδης Μπαλτάς ανέφερε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη συνηγορία υπέρ του Ερντογάν από τα λόγια των χρυσαυγιτών. Επισήμανε μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση «ναζιστικού χαρακτήρα». «Συνεχίζουν να εγκληματούν παρά τα δικαστήρια και για λόγους θρασυδειλίας κρύβουν τις ιδέες τους πίσω από τον εθνικισμό» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς και καταλόγισε «συστηματικό δωσιλογισμό» στους χρυσαυγίτες.

Εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς κατήγγειλε τους χρυσαυγίτες για τη δημιουργία «διχαστικού λόγου» στην κοινωνία.

Σε πολύ πιο οξύ ύφος η Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε «ανθελληνική» την προπαγάνδα των χρυσαυγιτών. Παρουσίασε, μάλιστα, φωτογραφία του βουλευτών του μορφώματος όπως το αποκάλεσε κάτω από τη ναζιστική σβάστικα και τους καταλόγισε ότι με τις δράσεις τους εξυπηρετούν τα σχέδια του Ερντογάν.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί