«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι “ένας από εμάς”, χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα»

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι “ένας από εμάς”, για αυτό και δεν σηκώνει συμψηφισμούς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Χρυσή Αυγή είναι άλλης τάξης ζήτημα», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης στην Ολομέλεια, κατά την συζήτηση για την εφαρμογή του πειθαρχικού μέτρου της μομφής για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Δείτε επίσης: Νέο παραλήρημα χρυσαυγιτών για τις κυρώσεις εναντίον τους

Ο Σπύρος Δανέλλης επεσήμανε πως η μετά Χ.Α. εποχή είναι διαφορετική από την προ Χρυσής Αυγής για το κοινοβούλιο, τονίζοντας πως οι κανονιστικές προβλέψεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου δεν αρκούν και πως πρέπει ο Κανονισμός της Βουλής να εκσυγχρονιστεί και να ενισχυθεί με αυστηρότερα μέτρα.

«Η δημοκρατία μπορεί να είναι μεγαλόθυμη και ανεκτική, αλλά δίχως έλεος για όσους την υποσκάπτουν, για τους ορκισμένους αρνητές της. Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουμε ομόθυμα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τις αθλιότητες των εκπροσώπων της εγκληματικής ακροδεξιάς», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Δυστυχώς, ο μεταπολιτευτικός ενθουσιασμός δεν μας επέτρεψε να θωρακίσουμε συνταγματικά τη δημοκρατία μας έναντι των δεδηλωμένων εχθρών της, αρνητών του κοινοβουλευτισμού.
Στο γενικευμένο κλίμα ανάτασης, αφρόνως θεωρήσαμε πως η ελληνική κοινωνία είναι άτρωτη από τον ιό του νεοναζισμού.
Πως μετά τα δεινά που επέφερε η Χούντα με αποκορύφωμα τον εθνικό ακρωτηριασμό που ακολούθησε την προδοσία στην Κύπρο, τα αυτιά των Ελλήνων πολιτών θα ήταν ερμητικά κλειστά στο νεοφασισμό.
Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Για αυτό και το απύθμενο θράσος των απολογητών της προδοσίας της Κύπρου, που όπως κάνανε προχτές παρουσία του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών, το κάνανε και σήμερα σε αυτήν εδώ την αίθουσα, αμφισβητώντας για άλλη μία φορά την ακεραιότητα και τον πατριωτισμό Έλληνα βουλευτή.
Και μάλιστα του βουλευτή Μουσταφά Μουστάφά που με το ήθος του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη δεκαετία του ’90.
Μέσα στο ρομαντισμό μας δεν κάναμε ότι έκαναν Ισπανοί και Πορτογάλοι, χάνοντας την ευκαιρία συνταγματικής πρόβλεψης το 1975, απαγόρευσης λειτουργίας κόμματος που εχθρεύεται τον κοινοβουλευτισμό.
Δυστυχώς, έλληνες πολίτες έστειλαν στο Ναό της Δημοκρατίας εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης που πολύ γρήγορα αποδείχτηκε πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.
Πως θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά;
Έχω πει πολλές φορές πως η μετά Χ.Α. εποχή είναι διαφορετική από την προ Χρυσής Αυγής για το κοινοβούλιο.
Οι κανονιστικές προβλέψεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου δεν αρκούν.
Γιατί, κύριοι συνάδελφοι, η Χρυσή Αυγή δεν είναι «ένας από εμάς».
Για αυτό και δεν σηκώνει συμψηφισμούς ότι αφορά σε αυτούς.
Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Χρυσή Αυγή είναι άλλης τάξης ζήτημα.
Και προφανώς κορυφαία υποχρέωση μας να προστατέψουμε τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.
Η δημοκρατία μπορεί να είναι μεγαλόθυμη και ανεκτική, αλλά δίχως έλεος για όσους την υποσκάπτουν, για τους ορκισμένους αρνητές της.
Οφείλουμε κ. Πρόεδρε να εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του κανονισμού της Βουλής στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, δίχως να έχουμε την ψευδαίσθηση του συνετισμού τους.
Γνωρίζουμε πως ο εντυπωσιασμός των χυδαίων προκλήσεων τους τρέφει.
Για αυτό όχι μόνο δεν θα τις σταματήσουν, αλλά θα τις κλιμακώνουν.
Οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε τον κανονισμό λειτουργίας ενισχύοντάς τον με αυστηρότερα μέτρα.
Ο δηλητηριώδης μισαλλόδοξος λόγος που ακούγεται στο Ναό της Δημοκρατίας ανενόχλητος, εμπνέει και αποθρασύνει τους οπαδούς και ομοϊδεάτες τους ακόμη και μέσα στον οίκο του Θεού.
Του Θεού της αγάπης.
Και δεν είναι μόνο που διαρκώς ο γέρων Αμβρόσιος Λενής αντιποιείται το σχήμα και το ρόλο του Ιεράρχη της θρησκείας της αγάπης, αναπαράγοντας εμετικά τα κηρύγματα μίσους τους, αλλά είναι και που εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν βλέπουν τη θηριώδη καταπάτηση του αντιρατσιστικού νόμου.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουμε ομόθυμα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τις αθλιότητες των εκπροσώπων της εγκληματικής ακροδεξιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί