Διαμαρτυρία ακτιβιστών στο Μοναστηράκι για τα δικαιώματα των ζώων

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώθηκε σήμερα η «Πανελλαδική διαμαρτυρία για όλα τα ζώα» στο κέντρο της Αθήνας.   Η φετινή διαμαρτυρία των ακτιβιστών φιλοξενήθηκε στην πλατεία στο Μοναστηράκι το μεσημέρι.

Τα μέλη και οι διοργανωτές του κινήματος συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες νεκρών ζώων ενώ κάποιοι από τους ακτιβιστές έβγαλαν τα ρούχα τους και βαμμένοι με κόκκινη μπογιά που θύμιζε αίμα ξάπλωσαν στην πλατεία.

Αντίστοιχη δράση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. «Κάνε πράξη την αγάπη σου προς τα ζώα και μη συμμετέχεις άλλο στην κακοποίησή τους» προέτρεψαν  οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στη συμπρωτεύουσα  από τους “Vegan Thessaloniki”.

Οι διοργανωτές ανάρτησαν στην παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ένα πανό όπου αναγράφονταν “No excuse for animal cruelty” (καμία δικαιολογία για την κακοποίηση των ζώων), μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και έκαναν πορεία πάνω στο πλακόστρωτο της παραλίας. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν το βράδυ στο « Οικόπολις» με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Η σκοτεινή αλήθεια για τα ζωικά προϊόντα” και θα ακολουθήσει Vegan κουζίνα.

H ιδέα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014 και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, από Έλληνες, Κύπριους αλλά και ακτιβιστές από άλλες χώρες με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τα ζώα που υποφέρουν σε δρόμους, εργοστάσια, εργαστήρια, κλουβιά και εκτροφεία.

Οι διοργανωτές ανέφεραν στο κάλεσμά τους:

«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην αδικία, ενάντια στο ολοκαύτωμα της ζωής, ενάντια στην αντίληψη που ξεχωρίζει ποια ζώα πρέπει να αγαπάμε και ποια να δολοφονούμε για χάρη της κοιλιάς μας. Ο αγώνας αυτός είναι για την ελευθερία ΟΛΩΝ των πλασμάτων, για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Κι αυτή η φωνή δεν θα σιωπήσει ποτέ! Θα είμαστε πάντα εδώ, να υποδεικνύουμε την υποκρισία, το ψέμμα, τη δήθεν πολιτισμένη κοινωνία, που από τη μία μιλά για αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη και από την άλλη διατηρεί χώρους φρίκης και εξευτελισμού αθώων ζωών. Τα σφαγεία, και κάθε άλλος παρόμοιος χώρος, είναι η επί γης κόλαση για δισεκατομμύρια αθώες ζωές, που υφίστανται τα πάνδεινα σε μία κοινωνία που τα υποδουλώνει και τους τρώει τη ζωή.Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την παράνοια. Με έργα, όχι απλώς με λόγια και μεμψιμοιρίες. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ, για να φωνάξουμε το μεγάλο όχι στην εκμετάλλευση και τη σφαγή ΟΛΩΝ των ζώων». 

lifo.gr, φωτογραφίες: Nikos Christofakis / SOOC

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί