Η Novartis “φακέλωνε” πολιτικούς!- Ο εχθρός Πολάκης και οι αναφορές σε 2 ακόμα πρόσωπα στην Κρήτη- Ο πιθανοί σύμμαχοι Μητσοτάκης και άλλοι (έγγραφα)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο documentonews.gr, σε πολυσέλιδη έκθεσή της η Novartis προχωρά στην παρακολούθηση πολιτικών προσώπων της χώρας -ιδιαίτερα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη- τους οποίους μάλιστα αξιολογεί και κατατάσσει σε κατηγορίες συμμάχων και μη!

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκθεση έχει ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017 άρα έχει δημιουργηθεί μόλις βγήκε στο προσκήνιο το Novartis_Gate.

Στα κατάστιχα της Novartis βρίσκονται τα περισσότερα σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα της χώρας ενώ στους προσδιορισμούς που έχουν δίπλα στα ονόματα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται ως πιθανός σύμμαχος της φαρμακευτικής.

Τη σημείωση “possible ally” φέρουν και άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε έναν ακόμα πολιτικό από την Κρήτη, τον Μανόλη Όθωνα, πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Ρεθύμνου, αναφέρεται το σχόλιο “επηρεάζει την ηγεσία του κόμματος”.

Επίσης, δίπλα στα ονόματα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, όπως λόγου χάρη του Άδωνη Γεωργιάδη, τονίζεται πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία επικοινωνία μαζί τους. ¨No contact¨ σημειώνεται χαρακτηριστικά δείχνοντας έτσι πως δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή μαζί τους αφού είναι εμπλεκόμενοι.

Η ίδια ένδειξη εντοπίζεται και σε πρόσωπα που το Documento έχει ασχοληθεί επισταμένως μαζί τους εξαιτίας της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο. Πρόκειται για τους καθηγητές Πανεπιστημίων Υφαντόπουλος, Γείτονα και Νίκο Μανιαδάκη (άλλοτε διοικητή του ΠΑΓΝΗ), οι οποίοι είναι σημειωμένοι με κόκκινα γράμματα, ενώ καταχωρημένοι είναι και οι Σουλιώτης και Λιαρόπουλος, με τον τελευταίο να είναι γνωστός για την χρυσοπληρωμένη έκθεσή του στο Ερρίκος Ντυνάν και το περιβόητο «Γερούν, γερά».

Δείτε επίσης:

Στα εμπιστευτικά αυτά έγγραφα, το σύνολο των μελών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης εμφανίζεται με δυο βαθμολογήσεις. Η πρώτη αφορά την απήχηση που έχει το συγκεκριμένο άτομο στην κοινωνία και η δεύτερη ο βαθμός σημαντικότητας του προσώπου αυτού για τη Novartis.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρονται στην έκθεση όπως πχ κομμάτια από περιφερειακές ομιλίες του Παύλου Πολάκη αποδεικνύουν ότι η Novartis βρίσκεται συνεχώς σε «φυσική επαφή» με τα πρόσωπα που έχει υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, στις σημειώσεις που υπάρχουν στην 68 σελίδων έκθεση αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ως “διαλλακτικός”, ενώ ο Παύλος Πολάκης ως “εχθρικός”.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε συγκεκριμένη αναφορά στην έκθεση της Novartis επισημαίνεται πως δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις σημειώσεις δίπλα στα κυβερνητικά πολιτικά πρόσωπα, όπου δεν γίνεται ο παραμικρός λόγος για “possible ally” ή για φιλικές σχέσεις με κάποιον.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες από τα έγγραφα:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί