Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 22 και 23 Μαρτίου

Ραντεβού στους δρόμους με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 22 και 30 Μαρτίου έδωσαν δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές αποχωρώντας από το αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας. Φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, κατάληψη στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας, όπου αρχικά προγραμματίζονταν να γίνει συνέλευση, πραγματοποίησαν φοιτητές και αναπληρωτές καθηγητές. Αίτημα να παραστεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο Υπουργός είχε συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ενώ συνάντησε και εκπροσώπους των αναπληρωτών.

Διαδοχικές συναντήσεις Γαβρόγλου με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

16-03-18 Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών στο Υπουργείο.

Το αίτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί ήταν οι μόνιμοι διορισμοί. Ο Υπουργός απάντησε ότι, όπως έχει και δημόσια δηλώσει, πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα. Επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου, που είχε διατυπωθεί και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ότι το Υπουργείο θα ανακοινώσει αριθμό μόνιμων διορισμών τον Οκτώβριο, μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί.

Εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές πραγματοποίησαν από νωρίς συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.

Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

«Μόνιμες» και «σταθερές» θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και «μαζικούς και μόνιμους διορισμούς» αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε ειδική αγωγή, καθώς και άλλα θεσμικά αιτήματα, διατύπωσαν εκπαιδευτικοί, από τη Θεσσαλονίκη και από άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος – με κάλεσμα των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών τους (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ), των σωματείων και των συλλόγων τους- δάσκαλοι, καθηγητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και σε ένδειξη συμπαράστασης, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συλλογικότητες, κ.ά.

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Τσιμισκή, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ΥΜΑΘ, όπου ανήρτησαν πανό στα κάγκελα της εξωτερικής περίφραξης, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ και naftemporiki

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί