Βρετανός υπουργός Άμυνας προς Ρωσία: Φύγετε και βουλώστε το

Η Ρωσία θα πρέπει να «το βουλώσει» και να «φύγει» μακριά, δήλωσε σε ασυνήθιστα οξείς τόνους ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Ουίλιαμσον, με Λονδίνο και Μόσχα ανταλλάσσουν ύβρεις με επίκεντρο την επίθεση με έναν νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

«Είναι απολύτως ειδεχθές και απαράδεκτο το τι έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός.

«Απαντήσαμε σε αυτό. Ειλικρινά, η Ρωσία πρέπει να φύγει, θα πρέπει να το βουλώσει», επισήμανε.

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης. Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε, απαντώντας στις δηλώσεις Ουίλιαμσον, ότι αυτές δείχνουν πως το Λονδίνο έχει κάτι να κρύψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας εκ των πιθανών διαδόχων της πρωθυπουργού Μέι στην ηγεσία του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία, καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο, η εφημερίδα Daily Telegraph είχε γράψει ότι ο Βρετανός υπουργός είπε ότι Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τη βρετανική οικονομία, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των υποδομών της, ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει «χιλιάδες, χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους».

ΑΜΠΕ, Reuters

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί