Γαλλία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της αδελφής του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας

Οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος της αδελφής του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, με την κατηγορία ότι διέταξε τον σωματοφύλακά της να χτυπήσει έναν τεχνίτη που είχε πάει στο διαμέρισμά της στο Παρίσι για να κάνει διάφορες εργασίες.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Χάσα μπιντ Σαλμάν, της αδελφής του ισχυρού άνδρα του Ριάντ, Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Η πηγή αυτή επιβεβαίωσε ένα σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Le Point.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ένας τεχνίτης κλήθηκε να κάνει διάφορες εργασίες στο διαμέρισμα της πριγκίπισσας, στην περίφημη Λεωφόρο Φος του Παρισιού. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τραβούσε φωτογραφίες του δωματίου όπου θα έκανε παρεμβάσεις, όταν τον κατηγόρησαν ότι σκόπευε να τις πουλήσει σε μέσα ενημέρωσης. Η Χάσα μπιντ Σαλμάν διέταξε τον σωματοφύλακά της να τον δείρει.

Ο τεχνίτης ισχυρίζεται ότι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τον εξευτέλισαν. Ο σωματοφύλακας φέρεται ότι τον διέταξε να γονατίσει, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες, και να φιλήσει τα πόδια της πριγκίπισσας. Μετά από αρκετές ώρες, έφυγε από το διαμέρισμα χωρίς τα εργαλεία του, που του τα κατέσχεσαν.

Ο σωματοφύλακας κατηγορείται μεταξύ άλλων για απειλή με χρήση όπλου, στέρηση ελευθερίας του εργάτη και κλοπή.

HuffPost Greece με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί