Σε Περιφέρεια και Δήμο ο Ισπανός Πρέσβης

Την επίσκεψη της Ισπανίδας βασίλισσας Σοφίας στην Κρήτη το επόμενο διάστημα προανήγγειλε σε συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Ισπανός Πρέσβης στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγκέρα. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια του Ισπανού Πρέσβη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την συμμετοχή και του επίτιμου Προξένου της Ισπανίας στη Κρήτη Μηνά Μελισσείδη συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανάπτυξης αλλά και γνωριμίας του Ισπανού Πρέσβη με τους φορείς του νησιού καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν 6 μήνες και είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη.

Ο Ισπανός Πρέσβης εκδηλώνοντας τον θαυμασμό του για την Κρήτη, ανέφερε ότι η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία θα επισκεφθεί το νησί μας για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των 40 ετών λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ θα επισκεφθεί και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. «Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχα με τον κ. Περιφερειάρχη, ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση, είναι η πρώτη μου επίσκεψη στη Κρήτη, καθώς είμαι Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο» δήλωσε ο Ισπανός Πρέσβης προσθέτοντας ότι, «σύντομα θα επαναλάβω την επίσκεψη μου στη Κρήτη καθώς το όμορφο νησί σας προγραμματίζεται να επισκεφθεί η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία η οποία αναμένεται να επισκεφθεί την αρχαία Ελεύθερνα όπως επίσης να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Ισπανό Πρέσβη στο νησί ανέφερε ότι είναι, «ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη του κυρίου Πρέσβη της Ισπανίας στην Περιφέρεια μας.  Συζητήσαμε για πάρα πολλά θέματα και θεωρώ ότι θα είναι και σημαντική η επίσκεψη της βασίλισσας Ισπανίας στην Κρήτη με την ευκαιρία των εκδηλώσεων των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα τιμήσει με την παρουσία της.  Επίσης θα επισκεφθεί και την Αρχαία Ελεύθερνα όπου θα γίνει ξενάγηση από τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Σταμπολίδη» και πρόσθεσε: «Όλα όλα αυτά δίνουν μία σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας και θεωρούμε ότι θα έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία με τον Ισπανό Πρέσβη αλλά και με τον Πρόξενο της Ισπανίας στη Κρήτη Μηνά Μελισσείδη».

Επίσκεψη και στον Δήμο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη  Λαμπρινό πραγματοποίησε  σήμερα ο Πρέσβης της Ισπανίας  στην Ελλάδα κ. κ. Ενρίκε Βιγκέρα  συνοδευόμενος από τον επίτιμο Πρόξενο της Ισπανίας στην Κρήτη κ. Μηνά Μελισσείδη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ισπανό διπλωμάτη αναφέρθηκε, στα πλεονεκτήματα του Ηρακλείου και της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Ισπανός Πρέσβης αναφέρθηκαν εξάλλου και στους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες όπως, την πολιτιστική κληρονομιά που άφησε σε Ελλάδα και Ισπανία ο μεγάλος Κρητικός ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος.

Παράλληλα συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδελφοποίησης του Ηρακλείου με το Τολέδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο στα επιστημονικά επιτεύγματα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού καθώς έχουν αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός στο οποίο συμφώνησε ο Πρέσβης.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε ο Ισπανός διπλωμάτης,το Ηράκλειο και την Κρήτη θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία με την αδελφή της Ειρήνη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini καθώς και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ματζαπετάκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί