Κρήτη: Αναστάτωση από καύσεις σε νεκροταφείο – Δεν βρίσκουν τα οστά των αγαπημένων τους προσώπων!

Aναστάτωση έχει προκαλέσει σε πολύ κόσμο της Ιεράπετρας το γεγονός των καύσεων και των γενικότερων εργασιών που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο κοιμητήριο της Ιεράπετρας, κάτι για το οποίο δεν υπήρχε ενημέρωση με αποτέλεσμα πολίτες που ανά διαστήματα επισκεπτόταν το χώρο να βρεθούν προ εκπλήξεως, αφού διαπίστωσαν πως τα οστά των δικών τους ανθρώπων εξαφανίστηκαν.

Στο Ράδιο Λασίθι έγιναν αρκετά τηλέφωνα από την περασμένη Δευτέρα για το θέμα, από κόσμο που είτε γνώριζε τι έγινε, είτε έμαθε και αναζητούσε απαντήσεις, με πολλούς να ανησυχούν για ενδεχόμενο κάψιμο των οστών.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος για τα κοιμητήρια Χρύσα Χατζημαρκάκη, ανέφερε πως το γεγονός των εργασιών που έγιναν την περασμένη εβδομάδα η ίδια δεν το γνώριζε, όμως είναι κάτι που προβλέπεται από τον κανονισμό, πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και  ο εργολάβος που έχει αναλάβει είχε καθυστερήσει ήδη να το κάνει.

Η ίδια τόνισε πως κανένα οστό δεν κάηκε, κάτι που θα ήταν απαράδεκτο, αλλά κάηκαν τα παλιά ξύλινα κασελάκια που φυλάσσονταν τα οστά για περισσότερα από 30-40 χρόνια, όπως προβλέπεται, ενώ τα οστά που υπήρχαν μέσα μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στο χωνευτήριο σε διπλανό χώρο. Το ίδιο έγινε και για παλιά οστά που βρίσκονταν σε μεταλλικά κασελάκια τα οποία φαίνονται στις φωτογραφίες.

Συνολικά περισσότερα από 500 κασελάκια αδειάστηκαν με αποτέλεσμα να γίνει και μια τακτοποίηση και οργάνωση του χώρου στο κοιμητήριο για τα νεότερα οστά.

Η κα Χατζημαρκάκη ανέφερε πως αυτή είναι μια απαραίτητη διαδικασία γιατί δεν υπάρχουν οικογενειακοί τάφοι ώστε να φυλάσσονται τα οστά, υπάρχουν πλέον όμως οστεοθυρίδες όπου ο καθένας μπορεί να αιτηθεί για να αποκτήσει με κόστος 300 ευρώ για δέκα χρόνια.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί