“Γιορτή σπόρων και αυτάρκειας” – Όταν συνεργαζόμαστε, τότε πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές της  φετινής Γιορτής Σπόρων κι Αυτάρκειας, μέσω της οποίας ευχαριστούν τους φορείς για την διήμερη γιορτή που στέφθηκε με επιτυχία.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι μελωδικές φωνές μικρών και μεγάλων, οι οποίες ύμνησαν την αρμονία και την ομορφιά της φύσης, μετέδωσαν το βασικό μήνυμα της φετινής Γιορτής Σπόρων κι Αυτάρκειας: όταν συνΕργαζόμαστε (πολίτες, ομάδες, φορείς,) τότε πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι ομιλητές, παρουσίασαν ακριβή στοιχεία και κατέθεσαν ενδιαφέρουσες θέσεις, μέσω των οποίων μας παροτρύνουν ν’ αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας, των παιδιών μας και των υποχρεώσεών μας ως πολίτες. Κι αποτελεί υποχρέωσή μας να θωρακίσουμε την πολύτιμη υγεία μας, βελτιώνοντας την ποιότητα της τροφής μας και του νερού, αγαθά για τα οποία οι ομιλητές παρουσίασαν ακριβή στοιχεία για την υποβαθμισμένη σημερινή τους κατάσταση.

Επίσης, κατανοήσαμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του επιθυμητού  αποτελέσματος αποτελεί η καθαρότητα του γενετικού υλικού στα φυτά και η υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων καλλιέργειας.

Ευχαριστούμε θερμά, για την αμέριστη υποστήριξή τους, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, τον Δήμο Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ενορία Πύργου, το ΤΕΙ Κρήτης, τους ομιλητές, τις ΚοινΣΕπ κι όλες τις ομάδες, την ομάδα Φίλιος Ζευς, τον Αλέξανδρο Κατσαρό, κι ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους στη φετινή διοργάνωση.

Οι ομιλίες θα αναρτηθούν, σύντομα, στην ιστοσελίδα μας www.melitakes.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί