Προανακριτική: Άρχισε η κατάθεση Βενιζέλου για το σκάνδαλο Novartis

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισήλθε στις 18:30 στην αίθουσα της Προανακριτικής. Καλείται να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, αλλά και να αναπτύξει τις διαφωνίες του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της.

Στον απόηχο των νέων στοιχείων που διαβίβασε η Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή για το σκάνδαλο της Νοvartis διέβη το κατώφλι της Προανακριτικής ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να εισέλθει στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Προανακριτική από τις 17:00. Τελικά η έναρξη της κατάθεσης καθυστέρησε λόγω των στοιχείων που διαβίβασε η εισαγγελέας διαφθοράς στην Προανακριτική για το σκάνδαλο όπου περιλαμβάνoνται μάλιστα επιστολές της Novartis προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με Μνημόνιο Κατανόησης για φαρμακευτική δαπάνη. Στις επιστολές η πολυεθνική εταιρεία φέρεται να παραδέχεται ότι περιλαμβάνεται στις εταιρείες που συγκρότησαν think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Μάλιστα λόγω των νέων στοιχείων διατυπώθηκε και πρόταση να αναβληθεί η κατάθεση του κ. Βενιζέλου, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στο σκάνδαλο και καταγγέλλει «πολιτική σκευωρία». Εγείρει, όμως, και ζητήματα ακυρότητας της λειτουργίας της Προανακριτικής και σημειώνει ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από την Προανακριτική Επιτροπή «που έχει την αρμοδιότητα» και όχι από την τακτική δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί