Ο Τραμπ έδιωξε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε αιφνιδίως τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

 Νέος υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ αναλαμβάνει ο Mike Pompeo, πρώην επικεφαλής της CIA.

 

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Τραμπ, ευχαριστώντας τον Τίλερσον για τη συνεργασία τους και την προσφορά του, νέα επικεφαλής της CIA είναι πλέον η Gina Haspel, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ως επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η αποπομπή Τίλερσον συνδέεται εν πολλοίς με τη χθεσινή δήλωση του πρώην υπ. Εξωτερικών, για την υπόθεση Σκρίπαλ.

“Συμφωνούμε με την εκτίμηση της Βρετανίας, ότι η Ρωσία πιθανότατα είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση στη βρετανική επικράτεια του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια”, δήλωνε συγκεκριμένα.

“Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη βρετανική έρευνα, κατά την οποία η Ρωσία είναι πιθανόν υπεύθυνη για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, η οποία διαπράχθηκε στο Σάλσμπερι την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο Τίλερσον. Πρόσθεσε δε, ότι «συμφωνούμε, ότι όλοι όσοι ευθύνονται -τόσο εκείνοι που διέπραξαν το έγκλημα, όσο και εκείνοι που το διέταξαν- πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προσήκουσες, σοβαρές συνέπειες”, κατέληγε ο Ρεξ Τίλερσον.

Η λίστα όσων έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί επί προεδρίας Τραμπ:

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί