Άρχισε η πολιορκία του Αφρίν σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό

Ο τουρκικός στρατός έχει περικυκλώσει το Αφρίν, στα βόρεια της Συρίας, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κάνοντας λόγο για ουσιώδες πλεονέκτημα στην άμυνα κατά των κουρδικών δυνάμεων στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Στη δήλωσή του ο Τούρκος στρατιωτικός αναφέρει πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν καταλάβει «περιοχές καθοριστικής σημασίας».

Οπως μεταδίδει το AP «ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του μαζί με αντάρτες που έχουν τη στήριξη της Τουρκίας έχουν αρχίσει την πολιορκία της πόλης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα κυβερνητικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν αρχίσει χθες να απομακρύνονται από το Αφρίν καθώς οι τουρκικές δυνάμεις πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία τους τελευταίους δύο μήνες διεξάγει τη στρατιωτική επιχείρηση «κλάδος ελαίας» στη βόρεια Συρία με στόχο να εξαφανίσει το κουρδικό YPG από τα νότια σύνορα της με τη Συρία.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει το κουρδικό YPG ως τρομοκρατική ομάδα και μία επέκταση του παράνομου, στη γείτονα χώρα, PKK.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την Αφρίν και πλησιάζουν στο κέντρο της συριακής πόλης, κάτι που αρνήθηκε ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων YPG, ο οποίος τόνισε πως οι περιοχές που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι υπό τον έλεγχο της είναι ακόμα πεδία μάχης, εννοώντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί