Αποκαλυπτική απολογία: “Έτσι με στρατολόγησαν στην Combat 18”

Στρατολόγηση νεαρών από γειτονιές της Δυτικής Αττικής σε εξτρεμιστικές οργανώσεις της ακροδεξιάς προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν τα πιο ενεργά μέλη των “Ανένταχτων Μαιάνδρων Εθνικιστών” (“ΑΜΕ”), σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα του 21χρονου από το Μενίδι, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 21χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με άλλους τρεις από τους συνολικά επτά συλληφθέντες, αναφέρει ότι συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις κατοίκων του Μενιδίου για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ ειδική μνεία κάνει στον θάνατο του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα. Σύμφωνα με το Έθνος, με τα λεγόμενα του επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής ότι τα ηγετικά μέλη των “ΑΜΕ” επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στη Δυτική Αττική μετά τον θάνατο του 11χρονου παιδιού προκειμένου να στρατολογήσουν κόσμο.

Για τους αρχηγούς, ο 21χρονος αναφέρει “λειτουργούν παραπλανητικά σε ιστοσελίδες και διάφορα προφίλ στο διαδίκτυο για να προσελκύουν άτομα στον χώρο τους, κυρίως νέους σαν εμένα, αποκρύπτοντας την πραγματική δράση τους. Χρησιμοποιούν πρόσωπα και γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα για να συνεργαστούν με πολιτικούς σχηματισμούς, αποκρύπτοντας επιμελώς την αξιόποινη συμπεριφορά τους. Για αυτό λειτουργούν συνωμοτικά”.

Για το μέλος των ‘ΑΜΕ’ από τα Ιωάννινα που φέρεται από τις Αρχές ως ο συντονιστής όλων των δράσεων, λέει: “Τον γνώριζα μόνο διαδικτυακά ως Αλέξανδρος Ταμπανίκα. Διαψεύδω αυτά που αναφέρει στην απολογία του, ότι δήθεν συμμετείχα σχεδόν σε όλες τις ενέργειες της ‘Combat 18’, αφού ποτέ δεν συναντηθήκαμε. Αιτούμαι την εξέταση κατ’αντιπαράσταση, προκειμένου να διευκρινίσει τις αναφορές προς το πρόσωπό μου”.

Ο 21χρονος, ο οποίος είναι τελειόφοιτος λυκείου και εργάζεται στην επιχείρηση μονωτικών υλικών του πατέρα του, συνελήφθη στις 6 Μαρτίου, με την Αντιτρομοκρατική να κάνει ‘φύλλο και φτερό’ το σπίτι του στο Μενίδι. Εκεί, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν μέσα σε τσουβάλι 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, γεγονός το οποίο έπαιξε ρόλο στην απόφαση για προφυλάκιση. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής θεώρησαν ότι ενδεχομένως η ποσότητα αυτή θα χρησιμοποιείτο για την κατασκευή βομβών. Από την πλευρά του, ο συλληφθείς αντιτείνει ότι επρόκειτο για απλό λίπασμα, η ύπαρξη του οποίου δικαιολογείται από το ότι ασχολούνταν τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του με αγροτικές εργασίες.

Η δικηγόρος του 21χρονου, Ελισάβετ Πούλιου δήλωσε στο Έθνος ότι ο πελάτης της “γοητεύτηκε ιδεολογικά από τον χώρο των πατριωτικών πολιτικών σχηματισμών. Πιθανολογώ ότι κάποιοι στην υπόθεση αυτή παρέσυραν μικρά παιδιά σε πατριωτικούς σχηματισμούς, ενώ απέκρυπταν την πραγματική ακροδεξιά δράση τους. Όσο για τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, για τα οποία έγινε πολύς ντόρος, είναι λίπασμα για φυτά και δέντρα, όπως προκύπτει από τη συσκευασία στην οποία βρέθηκαν. Το λίπασμα αυτό δεν περιείχε ανάμειξη καμίας άλλης ουσίας και δεν αποτελεί εκρηκτική ύλη, όπως θα αποδειχθεί από την ανάλυση των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ”.

 Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί