Σε απολογία καλούνται πρώην και νυν Αντιδήμαρχοι Κρήτης

Σε απολογία για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα καλούνται ένας πρώην και ένας νυν Αντιδήμαρχοι Χανίων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αιρετοί πρέπει να απαντήσουν μέσα σε στις δύο επόμενες εβδομάδες και ήδη έχει ανατεθεί σε δικηγόρο η απάντηση που θα δώσουν.

Η όλη υπόθεση αφορά εντολή που δόθηκε σε εργαζόμενο του Δήμου και έχει να κάνει με υπέρβαση καθήκοντος από τους δύο Αντιδημάρχους, οι οποίοι έδωσαν «εντέλλεσθαι».

Μάλιστα, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νάνσυ Αγγελάκη, είχε καταγγείλλει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχει αναφέρει και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Αντιδήμαρχος έχει καθ’ υπέρβαση καθήκοντος εκδόσει αποφάσεις για αλλαγή επωνύμου τέκνων, συγγενικού προσώπου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης!

Μάλιστα, η κα Αγγελάκη είχε τονίσει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, απάντησαν πως τέτοιες αποφάσεις είναι μη σύννομες.

«Τι έχει γίνει, σε ποιο ληξιαρχείο του δήμου, θα θέλαμε όλα τα έγγραφα διότι ακούστηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει τόσο το Δήμο όσο και την υπηρεσία για μη σύννομες  αποφάσεις και πράξεις που εκδόθηκαν καθ’ υπέρβαση εξουσίας. Είναι αλήθεια για εξώδικα προς την υπηρεσία για να κάνει κάτι μη σύννομο;», είχε πει χαρακτηριστικά η κα Αγγελάκη.

Η κα Αγγελάκη, μετά από αίτηση στο κεντρικό πρωτόκολλο προς το τμήμα δημοτικής κατάστασης και προς όλα τα ληξιαρχεία  για χορήγηση όλων των εγγράφων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, διαπίστωσε πως ισχύουν όλα όσα καταγγέλλει!

Όπως είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε αποσταλεί έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η ανάκληση της εν λόγω απόφασης!

Το θέμα είχε θέσει και ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Φραγκάκης, δεχόμενος την αυστηρή απάντηση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης έρχεται τώρα να ζητήσει τις απολογίες των δύο αιρετών και η υπόθεση φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις από το 2012 και το 2014 και ενδεχομένως να τίθεται ένα ηθικό αλλά και πολιτικό θέμα ταυτόχρονα.

parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί