Χαιρετισμός του Μ.Θραψανιώτη στην εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο χαιρετισμός του Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη στην εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

 

Επιτρέψτε μου να συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την σπουδαία διημερίδα που διοργανώνει αλλά και για την όλη δραστηριότητα του.

Ο  σταθερός προσανατολισμός  του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης σε αδύναμες και πάσχουσες κοινωνικά ομάδες αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη φροντίδας είναι  ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο, όπου  πέρα από την οικονομική κρίση, η οποία αποτελεί μέρος μόνο μιας γενικότερης κρίσης που δεν είναι άλλη από αυτήν των αξιών, αποτελούν προτεραιότητα για όσους θέτουν στο επίκεντρο  της προσοχής τους τον άνθρωπο.

Υπ αυτή την έννοια η διημερίδα θα συμβάλει   ώστε να αναδειχθούν και να προβληθούν έννοιες  όπως της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, της ειρηνικής συνύπαρξης με σεβασμό στην διαφορετικότητα .

Αυτές   ακριβώς  τις έννοιες  πιστεύω ότι προσπαθεί να εκφράσει η  διημερίδα που διοργανώνεται με την παρουσία  της  Τοπικής αυτοδιοίκησης Α κι Β βαθμού, του κράτους και της εκκλησίας και μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν μόνο μέσα από ευρύτερες συνεργασίες και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος,  εξαιτίας δύο  σημαντικών γεγονότων.

Αφ  ενός της οικονομικής κρίσης,  αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών διακυβέρνησης της χώρας, με συνέπεια την επιβολή των μνημονίων και  αφ ετέρου της προσφυγικής κρίσης,    με τις τεράστιες ροές προς την χωρά μας που μας επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Να επισημάνω ότι   στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης    βιώσαμε την μεγαλύτερη μεταναστευτική μετακίνηση πληθυσμών με 1,5 εκ μετανάστες να διέρχονται από την χώρα μας και  εκατοντάδες  άλλους να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην Μεσόγειο στην προσπάθεια να

ξεφύγουν  από  τον πόλεμο και την φτώχεια.

Η χώρα μας κατάφερε να ανταποκριθεί, παρά την οικονομική κρίση,  με   δυσκολίες αλλά και αδυναμίες, σε ικανοποιητικό βαθμό με την βοήθεια και κινητοποίηση του κόσμου, την ανάπτυξη κινημάτων, πχ  κοινωνικά  ιατρεία  κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας κλπ, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Είναι  ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε ότι μέσα σ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, δόθηκε η δυνατότητα στους ανασφάλιστους,  να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ έγινε και  διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών για τους ανασφάλιστους 150 εκ περίπου κλπ.

Σήμερα  όπως όλα δείχνουν μετά από μια περίοδο μακράς δοκιμασίας  το 2018 θα αποτελέσει σημείο καμπής για την χωρά μας και μπορούμε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη  αισιοδοξία το μέλλον.  Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, η ενίσχυση  του κοινωνικού κράτους, η στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων  αλλά και η προσπάθεια να αντιστραφεί η φυγή  των νέων μας αποτελεί προτεραιότητα, για  να υπάρξει  οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών.

 

Μια ανάπτυξη που πρέπει να είναι δίκαιη με σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και στην οποία να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη να καταφεύγουμε στα επιδόματα, για να καλύψουμε την ανθρωπιστική κρίση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί