Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Μαμμωνάς

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Μαμμωνάς, απεβίωσε χθες σε ηλικία 84 ετών στην Αθήνα. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1934. Ο πατέρας του, απόγονος της ιστορικής οικογένειας Μαμμωνά από τη Μονεμβασιά, γεωπόνος στο επάγγελμα, παντρεύτηκε τη Βασιλική (Κούλα) Οικονόμου με καταγωγή από τη Ραψάνη, στην οποία ο Νίκος θα περάσει μεγάλα διαστήματα της παιδικής του ηλικίας. Ο Νίκος Μαμμωνάς σπούδασε στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και σύντομα ασχολήθηκε με τα κοινά. Ήταν η εποχή του Κυπριακού ζητήματος και με το σύλλογο Φοιτητών Θεσσαλίας του Πανεπιστημίου πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις του Ελληνικού Λαού για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Την ίδια εποχή θα ενταχθεί στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου ως νεολαίος αρχικά. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική θα δικηγορήσει στη Λάρισα (και θα ασκήσει αυτό το επάγγελμα για τα επόμενα 42 χρόνια) ενώ είναι έτοιμος να πολιτευτεί με την Ένωση Κέντρου στις εκλογές του 1967 που όμως δε θα γίνουν ποτέ. Το 1967 παντρεύεται την Καλλιόπη Μαμμωνά (το γένος Στυλογιάννη, από την Καρδίτσα) και μαζί θα κάνουν δύο παιδιά: το Δημοσθένη (το 1970) και τη Βανέσσα (Βασιλική) το 1971.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή του κόμματος Νίκου Μαμμωνά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Μαμμωνά. Υπηρέτησε με σεμνότητα και συνέπεια τη χώρα, προσέφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα και παρέμεινε ενεργός πολίτης και αγωνιστής της Παράταξης μέχρι το τέλος. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί