Το σημερινό φύλλο της Liberation πωλείται ακριβότερα στους άνδρες (Βίντεο)

Αφιερωμένο στην Ημέρα της Γυναίκας, είναι το διπλό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Liberation. Η γαλλική εφημερίδα πωλείται 25% ακριβότερα στους άνδρες από ότι στις γυναίκες, σε μια συμβολική αποτύπωση των μισθολογικών αποκλίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα.

Η εφημερίδα παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρωτοσέλιδα, ανάλογα με το φύλο του αγοραστή. Ένα με έναν άνδρα και τη φράση “Για τους άνδρες 2,50 ευρώ” και το άλλο με μία γυναίκα και τη φράση “Για τις γυναίκες 2 ευρώ, κανονική τιμή”.

“Παρά τη νομοθεσία, η απόκλιση στους μισθούς ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες εξακολουθεί να είναι 25% στη Γαλλία. Για να καταδείξει αυτή την αδικία, η Liberation αποφάσισε να εφαρμόσει για μια ημέρα την ίδια διαφορά στην τιμή πώλησής της”, γράφει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της.

“Αρχικά η Liberation εξέταζε περισσότερο το ενδεχόμενο να κάνει χάρη στις γυναίκες: μια τιμή χαμηλότερη, 1,50 ευρώ. Όμως αυτό έμοιαζε με ελεημοσύνη”, αναφέρει η εφημερίδα στις εσωτερικές σελίδες της, διευκρινίζοντας ότι εμπνεύσθηκε από το τεύχος Μαρτίου ενός καναδικού μηνιαίου περιοδικού, του Maclean’s.

“Ενδεχόμενα κέρδη θα διατεθούν στο Εργαστήριο της ισότητας”, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Όπως εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM, o διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Lοράν Ζοφρέν, αυτή η κίνηση είναι μια μικρή υπενθύμιση για το γεγονός ότι οι γυναίκες πληρώνουν οτιδήποτε 25% ακριβότερα σε σχέση με τους άνδρες. Το 25% αντιστοιχεί στη μισθολογική διαφορά στις αμοιβές ανδρών – γυναικών.

Το θέμα της ισότητας ανδρών και γυναικών ή η βία κατά των γυναικών και τα κινήματα #BalanceTonPorc και #MeToo βρίσκονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλων των γαλλικών εφημερίδων.

enikos.gr, Βίντεο: YouTube/BFMTV

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί