Συντυχάκης: Βία κατά των γυναικών είναι και η εργοδοτική τρομοκρατία (Βίντεο)

«Οι συνθήκες εργασίας και ζωής της σύγχρονης γυναίκας, της εργατοϋπαλλήλου, της άνεργης, της αυτοαπασχολούμενης, της νέας από τα ΑΕΙ – ΤΕΙ δεν μπορούν να συγκριθούν με τις ιστορικές συνθήκες του 19ου αιώνα. Όμως και σήμερα -κάτι που ”ξέχασε” ο πρωθυπουργός- η συμμετοχή των γυναικών στις καθημερινές μάχες για τα σύγχρονα δικαιώματά τους αντιμετωπίζεται με το μαστίγιο των εργοδοτικών εκβιασμών, της κρατικής καταστολής και των αντεργατικών δικαστικών αποφάσεων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην απόλυση συνδικαλίστριας από την εταιρεία «Σαβοϊδάκης» στο Ηράκλειο της Κρήτης που «ύψωσε το ανάστημά της στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία», στις απολυμένες της εταιρείας «Καρυπίδης» στα Γιάννενα που πετάχτηκαν στο δρόμο και τώρα «αντιμετωπίζουν τις μηνύσεις και τους τραμπουκισμούς» της νέας εργοδοσίας του «Μarket Ιn» μαζί με την κρατική καταστολή, στις εργάτριες της «Selecta» στην Ξάνθη που «παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν σωματείο και σήμερα οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να ακυρώσουν την απόφασή τους».

Ο Μ. Συντυχάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι «αυτό το ιστορικό, ταξικό αποτύπωμα της 8ης Μάρτη προσπαθούν να διαγράψουν από τη συνείδηση και τη σκέψη των εργαζομένων και άνεργων γυναικών τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, αξιοποιώντας το καρότο της χειραγώγησης». Επίσης ανέφερε ότι οι Σειρήνες περί ισότητας δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών όχι μόνο είναι υποκριτικές, αλλά προετοιμάζουν το έδαφος για την ισοπέδωση των εργατικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στη βία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ανασφάλιστης εργασίας, των εργοδοτικών εκβιασμών, των απολύσεων λόγω εγκυμοσύνης «ακόμα και με τη βούλα του Ευρωδικαστηρίου», υπογράμμισε ότι αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν στο νομοσχέδιο το οποίο επικεντρώνει μόνο σε ένα είδος βίας κατά των γυναικών.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ.Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί