Σε θάνατο καταδικάστηκε η αδελφή του πρώην ηγέτη της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ

Η γυναίκα αυτή, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, «καταδικάσθηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Ποινικού Δικαστηρίου, ο δικαστής Αμπντέλ Σάταρ Μπαϊρακντάρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η καταδικασθείσα «παραδέχθηκε στη διάρκεια της ανάκρισης πως είχε ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τους προσέφερε επιμελητειακή υποστήριξη και βοήθεια για να διεξάγουν εγκληματικές ενέργειες». Δήλωσε μεταξύ άλλων στους ανακριτές ότι «μοίρασε χρήματα σε μέλη ένοπλων ομάδων στη Μοσούλη», που είχε γίνει το 2014 η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο Αμπού Όμαρ αλ-Μπαγκντάντι ήταν ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ και στη συνέχεια, μετά τη συγχώνευση της οργάνωσης με άλλες οργανώσεις, είχε τεθεί επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και ήταν υπεύθυνος για δεκάδες επιθέσεις καμικάζι στη χώρα.

Σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου 2010, στη διάρκεια κοινής επιχείρησης των ιρακινών και των αμερικανικών δυνάμεων σε μια ερημική περιοχή.

Η σύζυγος του Αμπού Όμαρ αλ-Μπαγκντάντι συνελήφθη και στη συνέχεια καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της Βαγδάτης.

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, παραμένει ασύλληπτος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί