Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά σας στοιχεία στο dark web;

Οι λεγόμενοι απατεώνες του διαδικτύου, εκείνοι που ξέρουν τους τρόπους να «ψαρέψουν» τις προσωπικές σας πληροφορίες, βρίσκονται σε ένα καθημερινό παιχνίδι ανταλλαγής, αγοράς και πώλησης προσωπικών πληροφοριών στο σκοτεινό ιστό, και αυτές οι πληροφορίες δεν αφορούν μόνο πιστωτικές κάρτες.

Από προφίλ σε ιστότοπους γνωριμιών μέχρι λογαριασμούς Airbnb, και από υπηρεσίες μουσικής ροής μέχρι ένα λογαριασμό Apple ID (ο οποίος μπορεί να κρύβει πολλές προσωπικές πληροφορίες και φωτογραφίες), η ΤΟP 10 VPN παρουσιάζει τo Δείκτη Τιμών του dark web (US Edition) για την παρακολούθηση του παράνομου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ένα Apple ID κοστίζει 15,39 δολάρια στο σκοτεινό ιστό, το κρυφό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να σερφάρουν ανώνυμα, ενώ μια σύνδεση στο Netflix κοστίζει 8,32 δολάρια. Βέβαια, αυτές οι τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σύγκριση με τα προσωπικά οικονομικά στοιχεία σύνδεσης, όπως για παράδειγμα ένας λογαριασμός PayPal αξίζει περισσότερα από 247 δολάρια. Ακολουθούν οι πληροφορίες σύνδεσης των ηλεκτρονικών τραπεζών, οι οποίες κοστίζουν περίπου 160,15 δολάρια.

Οι χρεωστικές κάρτες πωλούνται συνήθως για 67,50 δολάρια, ενώ οι πιστωτικές κάρτες είναι γενικά πιο «προσιτές» στα 50 δολάρια. Τα στοιχεία για έναν τραπεζικό λογαριασμό που αγγίζουν τα 160,15 δολάρια, είναι μια τιμή που “παίζει” αφού εξαρτάται από το υπόλοιπο του λογαριασμού, συνήθως δηλαδή πωλείται έναντι του 10% επί του διαθέσιμου υπολοίπου.

Οι λογαριασμοί της Microsoft που χρησιμοποιούνται για σύνδεση στο Skype κοστίζουν λιγότερο από 10 δολάρια σύμφωνα με την έκθεση, όντας ένα αρκετά οικονομικό, αλλά πανίσχυρο όπλο στα χέρια των χάκερ, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν για περαιτέρω διάδοση κακόβουλου λογισμικού, συνδέσμων που οδηγούν σε ιστοσελίδες που έχουν παραβιαστεί ή συνδέσμων ηλεκτρονικού «ψαρέματος».

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το σκάνδαλο «Fappening», το οποίο αφορά τη διαρροή και δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών διασημοτήτων, ξεκίνησε αφότου hackers κατάφεραν να παραβιάσουν λογαριασμούς iCloud και να υποκλέψουν τα αντίστοιχα Apple IDs των λογαριασμών, αποκτώντας πρόσβαση στις φωτογραφίες των διασημοτήτων που ήταν αποθηκευμένες στο cloud.

Η Apple δημοσίευσε πρόσφατα ένα νέο έγγραφο υποστήριξης, όπου προειδοποιεί τους πελάτες για απάτες μέσω phishing emails, παρέχοντας συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τα νόμιμα emails από το App Store ή το iTunes Store.

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί