Παρατείνονται ως τις αρχές Ιουλίου οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Γράφει στο «Κόκκινο» ο Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης:

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης επιβεβαιώνεται το ότι υπάρχουν έκνομες ενέργειες που συνδέονται και εφάπτονται σε πολλά σημεία με το σκάνδαλο Νοβάρτις λειτουργώντας μάλιστα ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Αυτό όπως έγινε σαφές σημαίνει ότι όποια στοιχεία της υπόθεσης Νοβάρτις εμπίπτουν στο αντικείμενο της εξεταστικής θα παραδίδονται στην Προανακριτική αλλά και το αντίστροφο.

Γι’ αυτό μετά από πρόταση του κ. Μπαλωμενάκη η Επιτροπή αποφάσισε το επόμενο διάστημα να αναζητηθούν από τις υπηρεσίες και τους φορείς,  όλα τα στοιχεία και οι αποφάσεις που καθόρισαν την πολιτική του φαρμάκου και συνολικά την ιατρό- φαρμακευτική δαπάνη συμπεριλαμβανομένης και αυτή από την προμήθεια υλικών τόσο για το δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως υπογράμμισε ο κος Σάκης Παπαδόπουλος, είναι πολύ σημαντικό το έργο διερεύνησης των σκανδάλων τονίζοντας την  υποχρέωση να ολοκληρωθεί γιατί θα βοηθούσε πέρα από την απόδοση πολιτικών ευθυνών και για το τι  μπορεί να διορθωθεί με στόχο την βελτίωση του συστήματος Υγείας.

Επίσης αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων, με την κατάθεση του βουλευτή, και  Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. κ Δημήτρη Κρεμαστινού ο οποίος έχει ζητήσει δυο φορές  να καταθέσει  στοιχεία και  έκθεση που είχε συντάξει. Τα στοιχεία, είναι δυνατόν να βοηθήσουν τις εργασίες της επιτροπής.

Εκκρεμεί η κατάθεση του κ  Βορίδη για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν , των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ και η κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατόπιν αιτήματος της ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει το έργο της επιτροπής και να συμψηφίσει ευθύνες του αντιπροέδρου της που έχουν αποκαλυφθεί, καταγγέλλει τον κ. Πολάκη ότι παραποίησε τα στοιχεία χρησιμοποιώντας την εταιρεία φύλαξης, που η προηγούμενη διοίκηση είχε επιλέξει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί