Χιλιάδες άνθρωποι στη Φλωρεντία για το τελευταίο αντίο στον Αστόρι (Βίντεο & φωτο)

Aπό τον Μάρκο Φαν Μπάστεν μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, η Φλωρεντία κατακλύστηκε από χιλιάδες ανθρώπους που αποχαιρέτησαν τον Ντάβιντε Αστόρι – Με δάκρυα στα μάτια οι συμπαίκτες του στους «βιόλα» και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, οι αντίπαλοί του, μια λαοθάλασσα κόσμου κρατώντας κασκόλ της Φιορεντίνα στάθηκαν στο πλευρό των γονιών του, των αδερφών του, της συζύγου του και της δίχρονης κόρης του.

 

Στην Βασιλική του Τιμίου Σταυρού στη Φλωρεντία έκλεισε η αυλαία της ζωής του 31χρονου Ιταλού ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέθανε την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο του Ούντινε, όπου είχε καταλύσει η Φιορεντίνα για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ουντινέζε.

Με δάκρυα στα μάτια οι συμπαίκτες του στους «βιόλα» και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, οι αντίπαλοί του, μια λαοθάλασσα κόσμου κρατώντας κασκόλ της Φιορεντίνα στάθηκαν στο πλευρό των γονιών του, των αδερφών του, της συζύγου του και της δίχρονης κόρης του.

Επικήδειο εκφώνησε αρχικά ένας εκ των δύο αδερφών του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια, φορτισμένος συναισθηματικά και με λόγια που συγκλόνισαν όσους ήταν στην εκκλησία, ο Μίλαν Μπάντελ αποχαιρέτησε, εκ μέρους των παικτών της Φιορεντίνα, τον Ντάβιντε Αστόρι. Ο Κροάτης μέσος, στον οποίο περνά πια το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «βιόλα» χρησιμοποίησε ελάχιστα παρελθοντικό χρόνο, μίλησε κυρίως στον ενεστώτα κάνοντας όλους όσοι ήταν στην κηδεία, τόσο εντός της εκκλησίας όσο και εκτός αυτής να λυγίσουν.

Σπαρακτικές στιγμές είχαν εκτυλιχθεί λίγο νωρίτερα όταν η σωρός του Αστόρι μεταφέρθηκε στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Την ώρα που η σωρός έφτασε στην εκκλησία, ο πατέρας της συζύγου του ποδοσφαιριστή λιποθύμησε.

Οι συμπαίκτες του στη Φιορεντίνα

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες της Ίντερ

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν με κατεβασμένο κεφάλι χαιρετά τον κόσμο που τον χειροκροτεί

Παρών ήταν και ο Μάριο Μπαλοτέλι

Ο Φίλιπο Ιντζάγκι

Ο Χαβιέ Ζανέτι

O Φεντερίκο Μπερνταρντέσκι και ο Αλεσάντρο Φλορέντσι

Περίπου 7.000 άνθρωποι ήταν έξω από την εκκλησία

O εκ των ιδιοκτητών της Φιορεντίνα, Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι

Η Φιορεντίνα ανέβασε την Τετάρτη ένα συγκινητικό βίντεο στα social media, με στιγμιότυπα από την καριέρα του αδικοχαμένου αρχηγού της, Ντάβιντε Αστόρι.

«Για πάντα μαζί μας, Αστό…»

 

Η οικογένεια του Νταβίντε Αστόρι γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε λήψη φωτογραφίας ή κινηματογράφηση, κατά τη διάρκεια της κηδείας του αρχηγού της Φιορεντίνα, που είναι προγραμματισμένη για αύριο στην Φλωρεντία.

Στο προπονητικό κέντρο της Φιορεντίνα έχει μεταφερθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του αδικοχαμένου αρχηγού της ομάδας, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του την περασμένη Κυριακή.

Εκεί οι φίλαθλοι των «βιόλα», αλλά και όποιος άλλος θέλει θα μπορέσει να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στον Αστόρι, όπως ενημέρωσε μέσω των social media ο σύλλογος.

Η κηδεία του «καπιτάνο» θα γίνει στις δέκα το πρωί της Πέμπτης στη Βασιλική της Σάντα Κροτσέ στη Φλωρεντία.

Οι σημαίες στην πόλη θα κυματίζουν αύριο μεσίστιες…

Η νεκροψία που έγινε την Τρίτη έδειξε ότι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Πάντως, διευκρινίστηκε ότι χρειάζεται χρόνος για την οριστική διάγνωση. Οι έρευνες θα διεξαχθούν εντός 60 ημερών, όμως οι γιατροί εξήγησαν ότι «από νομική άποψη, δεν υπάρχει εμπόδιο στην ταφή του σώματος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και sdna

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί