Κατασκοπικό θρίλερ – «Ξέρουμε περισσότερα για την ουσία» λένε οι βρετανικές αρχές (εικόνες)

Οι βρετανικές αρχές έχουν στοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκαν ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Άμπερ Ραντ, ενώ πρόσθεσε ότι η αστυνομία σύντομα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θέλει να μιλήσει με όποιον επισκέφθηκε την πιτσαρία Zizzi και την παμπ Bishop’s Mill. Ο Σκριπάλ και η κόρη του βρέθηκαν στα δύο καταστήματα, λίγο πριν βρεθούν αναίσθητοι σε παγκάκι.

«Ο Σεργκέι και η κόρη του νοσηλεύονται στην μονάδα ενταντικής θεράπείας σε νοσοκομείο της περιοχής. Η ουσία αναλύεται στα στρατιωτικά εργαστήρια του Porton Down για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για δηλητήριο ή αλλά και από πού προέρχεται» μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews στο Σόλσμπερι, Βίνσεντ Μακαβίνι.

Ο Σκριπάλ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους «διπλούς κατασκόπους» των τελευταίων ετών. Ο πρώην συνταγματάρχης των υπηρεσιών πληροφοριών του ρωσικού στρατού, είχε παραδεχθεί ότι εργαζόταν για τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών από το 1995.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι το Λονδίνο πρέπει να διερευνήσει το περιστατικό πριν απευθύνει κατηγορίες στη Μόσχα.

gr.euronews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί