Δήλωση Β. Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Η δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»:

Η 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», αποτελεί μια ουσιαστική αφορμή για να τιμήσουμε την προσφορά της μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της σύγχρονης ζωής, προσέθεσαν νέες αναγκαιότητες, με ενεργό τον ρόλο της γυναίκας στον δημόσιο βίο και στους εργασιακούς χώρους. Η παρουσία της αυτή συνδέθηκε με τον αγώνα της για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε κάθε πεδίο. Στον Δυτικό κόσμο η ισότητα των φύλων έγινε πράξη, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, και θεμελιώδες στοιχείο της κοινωνικής συνοχής και της Δημοκρατίας.

Η γυναίκα ανταποκρίθηκε επαρκώς στα πολλαπλά καθήκοντα που απαιτούσε η θέση της στο οικογενειακό κι επαγγελματικό περιβάλλον. Με τις ικανότητές της επαναπροσδιόρισε ουσιαστικά και γόνιμα όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο, στον πολιτισμό, στην πολιτική και οικονομική πορεία της κοινωνίας. Συνάμα, σε αυτά τα χρόνια τα πολυμέτωπης κρίσεως στην χώρα μας, η γυναίκα στάθηκε καίριος συμπαραστάτης στις δυσκολίες της καθημερινότητας των οικείων της, πρωτοστάτησε σε δράσεις αλληλεγγύης, εθελοντισμού, και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών προς τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο.

Η ανεκτίμητη προσφορά της σε κάθε τομέα αξίζει τον παντοτινό μας σεβασμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί