Νέα αγορά διαχείρισης ακινήτων δημιουργούν οι μισθώσεις Airbnb

Στον διπλασιασμό των υπό διαχείριση κατοικιών που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της, προκειμένου ο αριθμός τους να ανέλθει σε 500, στοχεύει για τους επόμενους 18 μήνες η EazyBnB. Ο λόγος, για την εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες οι οποίοι είτε δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν προσωπικά με την εκμίσθωση της κατοικίας τους μέσω της Airbnb είτε αδυνατούν (π.χ. δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ή τη δυνατότητα λόγω απόστασης από τον τόπο διαμονής τους). Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα 230 ακίνητα πανελλαδικά, εκ των οποίων τα 140 βρίσκονται στην Αθήνα. Οπως αναφέρει στην «Καθημερινή» ο ιδρυτής κι επικεφαλής της εταιρείας Νάσος Γαβαλάς, στόχος για το 2018 είναι η προσθήκη κι άλλων περιοχών κάλυψης, κυρίως παραθεριστικοί προορισμοί, όπως η Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), η Μύκονος, η Ζάκυνθος, το Πόρτο Χέλι, οι Σπέτσες, η Επίδαυρος, αλλά και η επέκταση εκτός Ελλάδας, αρχής γενομένης από την Κύπρο. Παράλληλα, σχεδιάζεται η εντονότερη παρουσία σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πάρος, το Γαλαξίδι και η Αράχωβα.

Σημειωτέον ότι η EazyBnB αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση ενός ακινήτου, από την προβολή του μέχρι τη διαχείριση των κρατήσεων και τον καθαρισμό του. Σε αντάλλαγμα, εισπράττει μια προμήθεια που κυμαίνεται από 15% έως 20% από το έσοδο που εξασφαλίζει για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, «πλέον δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην κάλυψη του ιδιοκτήτη και συνεργάτη μας, μέσω ενός ευρύτερου πακέτου υπηρεσιών, όπως η διενέργεια τακτικών ελέγχων για φθορές στα ακίνητα, η συντήρηση, αλλά και ο τακτικότερος καθαρισμός του ακινήτου». Επίσης, ενόψει της δημιουργίας μητρώου εγγραφής ακινήτων που διατίθενται στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, η EazyBnΒ θα αναλάβει όλη τη σχετική γραφειοκρατία, όπως η εγγραφή κάθε νέας μίσθωσης, χωρίς ο ιδιοκτήτης να χρειάζεται να παρέμβει.

Μάλιστα, θα μπορούσε ο αριθμός αυτός να είναι πολλαπλάσιος, αν η διοίκηση δεν είχε επιλέξει να υιοθετήσει αυστηρότερες προδιαγραφές επιλογής των ακινήτων που θα εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της. Πάντως, έμφαση δίνεται πλέον σε όλο και ποιοτικότερα ακίνητα, καθώς η εταιρεία κάνει αποδεκτό για διαχείριση μόνο ένα στα τριάντα ακίνητα που της προτείνονται. Οι ελάχιστες προδιαγραφές που ζητούνται είναι το ακίνητο να είναι τουλάχιστον 50 τ.μ. και να είναι επιπλωμένο. Ζητούνται επίσης πλήρως λειτουργικά ακίνητα, εξοπλισμένα και με την απαραίτητη οικοσκευή και τις σχετικές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές ανέσεις. Σημειωτέον ότι με βάση σχετική μελέτη της Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που έχουν καταχωρισθεί προς εκμίσθωση μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών ανέρχεται σε 42.155 πανελλαδικά. Τα ετήσια έσοδα από τη διαμονή στα εν λόγω ακίνητα υπολογίζονται σε 860 εκατ. ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί