Κρήτη: Διέκοψε τον αγώνα επειδή υπήρχε αντιφασιστικό πανό! (φωτο)

Ο αγώνας ποδοσφαίρου της Γ΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Χανίων, μεταξύ της Υρτακίνας και του Ασπάλαθου στο γήπεδο της μαρτυρικής Καντάνου, διεκόπη, εξ αιτίας του αντιφασιστικού πανό που ανάρτησαν οπαδοί του Ασπάλαθου. Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων θεώρησε ότι το πανό παραβιάζει τους κανόνες της FIFA και προέτρεψε τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα.

Ο νεοσύστατος σύλλογος τοποθετείται με σχόλιο στη σελίδα του στο Facebook. Μάλιστα όπως σημειώνεται θα υπάρξει και πιο αναλυτική ανακοίνωση προσεχώς.

Η ανάρτηση στο Facebook είναι η εξής:

3 Ιουνίου 1941: Οι ναζί έκαιγαν και κατέστρεφαν ένα ολόκληρο χωριό, την Κάντανο. Εκτελέστηκαν 180 άνθρωποι.

3 Μαρτίου 2018: Παίζουμε στην Κάντανο και ανεβάζουμε πανό “Την Κάντανο τα Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί, φασίστες δεν χωράνε σ’ ολόληρη τη Γη”.

Το παιχνίδι διακόπηκε…Μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει αναλυτικότερη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Υ.Γ.: Στις φωτογραφίες το σχετικό πανό, καθώς και οι τρεις επιγραφές που άφησαν οι ναζί στην Κάντανο.

Ποιος είναι ο Ασπάλαθος

Στο αρχικό κείμενο με το οποίο συστήθηκε η ομάδα στο κοινό των Χανίων στην έναρξη του πρωταθλήματος αναφέρει:

Αθλητικός Αυτοργανωμένος Σύλλογος “Ασπάλαθος”

Και τσουπ! Nα ‘μαστε κι εμείς!

Προσοχή όμως, αυτό το κείμενο είναι απλά ένα καλωσόρισμα στην σελίδαμας.
Το ιδρυτικό μας κείμενο, μέσα από το οποίο θα μας γνωρίσετε καλύτερα,θέλει μερικές συζητήσεις ακόμα, οπότε υπομονή (εκτός αν δε μπορείτε να περιμένετε, οπότε ελάτε να μας βρείτε από κοντά)!

Καλώς ήρθατε λοιπόν στην σελίδα του Αθλητικού ΑυτοργανωμένουΣυλλόγου “Ασπάλαθος” και ετοιμαστείτε για τα πρώτα ποδοσφαιρικάματσάκια στην ιστορία μας.

Πληροφοριακά ο ασπάλαθος είναι αγκαθωτός θάμνος με κίτρινα άνθη πουφυτρώνει την άνοιξη σε περιοχές της Μεσογείου. Όταν οι βλαστοίξεραθούν, μετατρέπονται σε σκληρά αγκάθια, πάνω στα οποία κατά τημυθολογία βασανίζονταν οι τύραννοι μετά τον θάνατο τους στον Άδη.

Όπως κάθε αυτο-οργανωμένη ομάδα, έτσι και εμείς εκφράζουμε τηναντίθεση μας στον αθλητισμό με τη μορφή που έχει σήμερα. Ξεκινώντας μεομάδα ποδοσφαίρου αντρών –και με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κιάλλων τμημάτων στο μέλλον– θέλουμε να σπείρουμε και εμείς το μικρόβιομιας διαφορετικής έννοιας του αθλητισμού στην πόλη που ζούμε. Αυτόσημαίνει ότι αυτο–οργανώνουμε τις προπονήσεις μας με συλλογικό τρόπο,είμαστε ενάντια στην εμπορευματική μορφή του αθλητισμού γενικότερα,εναντιωνόμαστε στην ιεραρχία λειτουργώντας με οριζόντιες διαδικασίες.Αποφασίζουμε ομόφωνα και όχι πλειοψηφικά μέσα από τις συνελεύσειςμας. Εναντιωνόμαστε στην «no politica« λογική, καθώς θεωρούμε ότιείμαστε πολιτικά και όχι κομματικά όντα και έχουμε φωνή ενάντια στοφασισμό, το σεξισμό, το ρατσισμό και ενάντια σε οποιαδήποτε μορφήτυπικής ή άτυπης εξουσιαστικής τάσης. Μέσα από αυτά τα χαρακτηριστικάθέλουμε να αναδείξουμε και να βιώσουμε μια ανάγκη που έχει μετατραπείσε μπίζνα στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας.

Στις 25 του Οκτώβρη 2017 ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας τηςΕ.Π.Σ. Χανίων, ενώ έχει προηγηθεί κι ένα φιλικό ματς! Συγκεκριμένα, τηνΚυριακή 22/10/2017 παίξαμε με τους Νέους Μινωταύρου στο γήπεδο τωνΜουρνιών με τελικό σκορ 2-2 και την διάθεση στα ύψη!

Αν πάλι θέλετε να μας γνωρίσετε από κοντά ή θέλετε να γίνετε κι εσείς μέλητου Α.Α.Σ. Ασπαλάθου, η συνέλευσή μας είναι κάθε Δευτέρα στις 19:00(εκτός απροόπτου, ρωτήστε μας πρώτα για σιγουριά) στο κοινωνικό στέκι–στέκι μεταναστών, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, ενώ οι προπονήσεις μας (πουξεκίνησαν στις 3 Σεπτέμβρη 2017) συνεχίζονται κανονικά, κυρίως στογήπεδο 8Χ8 της Μοναχής Ελιάς στο Βαμβακόπουλο. Αλλιώς, μπορείτε να μας βρείτε στο e-mail της ομάδας: aspalathos@espiv.net

Αυτά προς το παρόν, τα υπόλοιπα πολύ σύντομα στο ιδρυτικό μας κείμενο!

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί