Έφυγε από τη ζωή ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο το απόγευμα της Δευτέρας σε ηλικία 61 ετών.

Ο επικεφαλής του κυπριακού ποδοσφαίρου έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και καιρό και σύμφωνα με τα ΜΜΕ του νησιού, άφησε την τελευταία πνοή του λίγο πριν από τις 19:00.

Μέχρι τον Νοέμβριο έδινε κανονικά το “παρών” στις συνεδριάσεις του ΔΣ παρότι γνώριζε το πρόβλημα της υγείας του, ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες, παρότι βρισκόταν στο νοσοκομείο, συνέχιζε να ασχολείται με τα καθημερινά θέματα της ΚΟΠ.

Το 2015 ορίστηκε από FIFA και UEFA επιτετραμμένος τους για το ελληνικό ζήτημα που είχε προκύψει και αφορούσε παρεμβάσεις της Πολιτείας στην ΕΠΟ.

Ο 11ος πρόεδρος στην ιστορία της ΚΟΠ είχε εκλεγεί πρώτη φορά το 2001 κι έκτοτε διατηρούσε το συγκεκριμένο αξίωμα. Η πρώτη του ενασχόληση με την ομοσπονδία έγινε το 1994, όταν την υπηρέτησε ως πρόεδρος εθνικών ομάδων και αντιπρόεδρος της ΚΟΠ.

Τον Αύγουστο του 2017 είχε βιώσει μία ανείπωτη τραγωδία, όταν είχε χάσει την κόρη του Έλμα σε ηλικία 33 ετών από την ίδια ασθένεια.

Ο Κουτσοκούμνης είχε επιλεγεί να εκπροσωπεί την UEFA στο Συμβούλιο της FIFA τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη θέση του Μάριου Λευκαρίτη.

sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί